Mucegai pe perete? Iata cu ce solutii vine Altecovent pentru tine

Mucegaiul este o problema tot mai comuna a multor persoane. O problema ce trebuie rezolvata imediat, avand in vedere ca nu doar estetic este deranjant ci poate crea si foarte multe probleme de sanatate.

Nu este o problema de ignorat si nu trebuie tratata superficial pentru ca nicidecum mucegaiul nu  va disparea de la sine. Trebuie sa intelegem ca odata ce suntem expusi intr-un astfel de mediu, sanatatea noastra este pusa in pericol.

Avand in vedere ca ne petrecem majoritatea timpului in propria locuinta, cu siguranta ne dorim sa traim intr-un mediu sanatos in care sa ne ofere confort, relaxare si o stare de bine.

Mucegaiul afecteaza orice persoana, insa mai cu seama persoanele mai vulnerabile, cele care au o imunitate mai scazuta. Aici ne referim la bebelusi si persoanele mai in varsta. Pot aparea reactiile alergice care se manifesta sub forma unor eruptii, iritatii ale gatului, nasului si ochilor. Poate declansa tuse si dificultati de respiratie.

Cauzele aparitiei de mucegai pe perete sau orice alt colt al casei sunt destul de multe. Umiditatea ridicata, o ventilatie necorespunzatoare, aparitia condensului si incalzirea neuniforma a camerelor sunt doar cateva dintre ele.

Astfel ca important este sa descoperim intai cauza pentru a putea elimina mucegaiul din casa. Sa le luam deci pe rand si sa vedem care sunt solutiile.

De ce umiditatea provoaca mucegai

Umiditatea aerului este cantitatea de vapori de apa din aer si este provocata de diferentele de temperatura dintre mediul exterior si interior. Iarna spre exemplu, in locuinta creste umiditatea aerului. Desigur, cauza nu este doar diferenta de temperatura pentru ca umiditatea nu apare doar in sezonul rece. Aceasta este provocata si de activitati precum dusurile, gatitul, calcarea hainelor sau uscarea lor la interior. Daca locuinta nu este aerisita corespunzator, atunci umiditatea apare.

Desigur ca in momentul de fata si clima sufera schimbari bruste de la o zi la alta. Fapt pentru care umiditatea trebuie adaptata in functie de temperaturile de afara. Cum poti face asta? – citeste si acest articol pentru mai multe inforrmatii.

Avand un astfel de mediu in locuinta ta, este atunci mucegaiul se dezvolta cu rapiditate pentru ca este cel mai propice mediul pentru el. De obicei umiditatea este mai ridicata in bai si bucatarii, insa dat fiind faptul ca temperaturile de afara se schimba de la o zi la alta, celelalte camere nu sunt ferite de umiditate, deci de aparitia mucegaiului.

O ventilatie necorespunzatoare, un alt mediu propice pentru mucegai

Atunci cand ai umiditate in casa, este necesar sa ai o ventilatie corespunzatoare pentru ca aceasta sa fie eliminata, astfel aceasta se va acumula in aer si se depune pe suprafete sub  forma de condens. In contextul in care condensul nu se usuca in maxim 24 de ore, atunci mucegaiul incepe sa de dezvolte.

Cand ai verificat ultima oara tevile din casa?

Poate ca ti se pare ciudat, insa umiditatea poate fi cauzata si de scurgerile de la conductele de apa din locuinta. Nu trebuie sa ai inundatie in casa ca sa iti dai seama ca tevile din spatele peretilor sau cele de sub chiuveta prezinta niste scurgeri. Asadar, verifica-le mai des, iar daca apar probleme cheama un instalator.

Incalzirea neuniforma a camerelor din locuinta

Multe persoane au tendinta pe timp de iarna de a incalzi mai mult camerele in care locuiesc pentru a economisi platile la facturi. Insa, condensul si umezeala apar in camerele unde temperaturile sunt mai reci. Atat timp cat nu exista o incalzire uniforma in locuinta, este din nou un mediu propice pentru mucegai.

Cureti mucegaiul de la suprafata, insa ce faci cu cauzele care provoaca mucegaiul?

Exista pe piata foarte multe solutii antimucegai pe care le poti cumpara, sau poti prepara chiar tu acasa una cu diferite ingrediente. Vei curata constant, vei deschide ferestrele pentru a aerisi, insa vei observa ca in scurt timp mucegaiul apare din nou.

Ce trebuie sa faci de fapt este sa tratezi problema care provoaca aparitia mucegaiului.

Da, de regula mucegaiul apare pe pereti, in jurul ferestrelor, pe tavan, in spatele mobilei, in colturile incaperilor, sub parchet. Daca la exterior il poti curata, sub parchet este mult mai greu.

Ar trebui sa te gandesti mai degraba la solutii pentru a preveni umezeala si a scapa de mediul propice in care mucegaiul se dezvolta. La fel ca si in cazul unei probleme de sanatate, preventia este mai importanta decat tratarea bolii deja aparute.

Asta se intampla si in cazul mucegaiului. Sa vedem deci, ce poti face.

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura –  solutie sigura si pe termen lung

Acceseaza pagina Altecovent si vei descoperi aici solutii de prevenire a mucegaiului.

Acestea constau in sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura centralizate sau descentralizate.

Un astfel de sistem te poate scapa de foarte multe probleme. Acesta functioneaza foarte simplu: aerul rece care patrunde in locuinta este incalzit cu ajutorul aerului evacuat printr-un schimbator de caldura. Astfel de sisteme sunt dotate cu filtre care au capacitatea de a elimina praful, polenul cat si alte elemente poluante. Deci nu doar ca vei scapa de umezeala, igrasie, umiditate si mucegai, vei putea sa respiri in propria locuinta un aer mult mai curat si mai sanatos.

Spre exemplu, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizata sunt sisteme care se potrivesc pentru locuintele noi, sau cele care detin camere tehnice, mansarde sau orice spatiu aflat in afara locuintei, pentru ca acolo va fi montat.

In schimb sistemele descentralizate sunt formate din mai multe unitati ce vor fi montate in toate camerele din locuinta, mai cu seama in apartamente.

Indiferent de sistemul ales, acestea vin cu aceleasi beneficii. Sunt de asemenea ideale si pentru cladiri rezidentiale, scoli, centre de formare, cladiri de birouri, cladiri comerciale si asa mai departe.

Concret, beneficiile acestor sisteme sunt:

  • au capacitatea de elimina excesul de umiditate din locuinta
  • asigura un aer proaspat in permanenta
  • poate duce la economii de energie
  • nu mai trebuie sa aerisesti prin deschiderea ferestrelor
  • elimina mirosurile neplacute
  • polenul, praful si alti factori negativi asupra sanatatii vor fi eliminați
  • totodata elimina si riscul de aparitie a ciupercilor si acarienilor, cat si a mucegaiului

Iata deci ca un astfel de sistem de la Altecovent te va ajuta sa elimini factorii care duc la aparitia mucegaiului, dar vei respira un aer mult mai sanatos si vei face si reduceri la energie.

Descopera mai multe detalii in pagina de la Altecovent.

Date de contact:

[email protected]

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.