Modificarea actului constitutiv al unei societati – ce trebuie sa stii, cine te poate ajuta (P)

Un act costitutiv al unei societati comerciale poate fi modificat. Acest lucru implica insa si o hotarare a adunarii generale ori a unui consiliu de administratie. O alta cale de a recurge la aceasta modificare este pe calea judecatoareasca. Sa definim mai exact ce se poate face.

Cine poate modifica actul constitutiv

Va fi o decizie comuna a asociatilor sau actionarilor. Acestia pot recurge la acest drept ori de cate ori au nevoie. Pentru ca modificarile dorite sa isi poata produce efectele, este necesar ca actul modificator sa fie inregistrat si apoi depus la Registrul Comertului, in completare fiind necesar si textul complet al actului constitutiv.

Ce fel de modificari pot fi facute

  • Mutarea sediului societatii.
  • Schimbare de denumire sau de forma.
  • Un alt obiectiv de activitate al societatii.
  • Majorarea capitalului social.

O schimbare in actul constitutiv al unei societati poate fi facuta si pe cale judecatoareasca, daca este vorba despre retragerea sau excluderea unui asociat. Totodata, drept urmare a acestei situatii, intervine si o reconfigurare privind participarea la capitalul social, aspect asupra caruia instanta trebuie sa se pronunte.

O firma de specialitate precum este Contabuc poate fi ghid perfect pentru oricare din scenarii. Cazurile pot fi destul de complexe – un asociat isi doreste sa iasa din firma, insa celalalt sau ceilalti se opun sau impun anumite conditii. Fie ca este vorba de refuz ori de imposibilitatea de a gasi o cale comuna pentru a iesi din societate, solutii exista. Un specialist poate fi de ajutor si in aceasta privinta, sugerand caile legale posibile.

Modificare de act constitutiv prin dispozitie legala

Este o a treia optiune in acest caz, cu titlu de exceptie. In acest sens vor fi impuse modificari privind denumirea sau cuantumul de capital social subscris.

Dupa realizarea formalitatilor, actul modificat este inaintat de la Registrul Comertului la Regia Autonoma si va fi publicat in Monitorul Oficial. In final, textul in cauza trebuie sa cuprinda toate datele de identificare ale administratorilor, forma societatii, denumirea, sediul social si cele secundare daca este cazul, capitalul si obiectivul de activitate.

Contact pentru Contabuc

In cadrul paginii oficiale, respectiv contabuc.ro, sunt regasite toate detaliile despre tipurile de servicii oferite si cum va poate ajuta aceasta firma de profil, echipa de profesionisti contabili experti. Sediul fizic este regasit la C A Rosetti 17, in cladirea Regus Business Center, Bucuresti. Detalii pot fi cerute si telefonic sau prin email: 0725 150 284/0767 684 806, [email protected].

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.