Microsoft lansează un nou one-stop-shop

Noul set de soluții iși propune să ajute organizațiile să guverneze, să protejeze și să iși gestioneze intregul patrimoniu de date.

Pe măsură ce organizațiile au făcut tranziția către munca de la distanță și hibridă, au observat o creștere masivă a volumului de date digitale, motiv pentru care Microsoft a introdus un nou set de soluții care să le ajute să guverneze, să protejeze și să gestioneze intregul patrimoniu de date.

Potrivit unei postări pe blog, Microsoft Purview este o nouă familie de mărci care combină capacitățile Azure Purview și portofoliul Microsoft 365 Compliance pentru a oferi coordonare unificată a datelor și un adecvat management al riscului pentru companii.

Noul set de soluții al gigantului software ajută organizațiile să obțină vizibilitate asupra activelor din intreaga lor bază de date, permițind in același timp acces ușor la toate soluțiile lor de date, securitate și risc.

In același timp, Microsoft Purview ajută la protejarea și gestionarea datelor in cloud, aplicații și puncte finale.

Acest lucru se realizează prin reunirea administrării datelor de la Microsoft Data și Impreună cu gestionarea conformității și a riscurilor de la Microsoft Security.

Cu toate acestea, Microsoft Purview este completat de gestionarea identității și a accesului, protecție impotriva amenințărilor, securitate in cloud, managementul punctelor terminale și capabilități de gestionare a confidențialității pentru a crea o abordare cuprinzătoare a securității.

Pe măsură ce organizațiile operează acum pe mai multe cloud-uri și platforme locale, Microsoft și-a extins capacitățile Purview pentru a include protecția datelor pentru utilizatorii macOS care rulează Catalina sau o versiune superioară.

Pentru a identifica datele sensibile mai precis inainte de a fi partajate, compania și-a extins catalogul de tipuri de informații sensibile cu peste 50 de noi clasificatoare.

Aceste noi clasificatoare sunt disponibile pentru prevenirea pierderii datelor (DLP), Protecția informațiilor (etichetare automată), Managementul ciclului de viață al datelor, Gestionarea riscurilor interne, Gestionarea inregistrărilor, eDiscovery și Microsoft Priva.

Pe măsură ce angajații care lucrează de acasă sau pe teren accesează in mod regulat fișiere din mai multe locații, dispozitive și aplicații, Microsoft previzualizează crearea in comun a documentelor criptate pe mobil.

Acest lucru permite mai multor utilizatori să lucreze simultan pe aplicațiile și documentele Microsoft 365 cu salvare automată pe iPhone sau smartphone-ul lor Android.

Compania previzualizează, de asemenea, reținerea in mai multe etape in Microsoft Purview Data Lifecycle Management (fostul Microsoft Information Governance), care aplică automat o nouă etichetă atunci cand un articol ajunge la sfarșitul perioadei de păstrare.

Probabil că vom auzi mai multe de la Microsoft despre Purview odată ce organizațiile vor incepe să folosească noul set de soluții pentru a-și gestiona mai bine datele.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.