Masina este ca o arma

Cand eram major, imi doream foarte mult sa ajung la varsta de 18 ani doar pentru a da de permis auto. Acum sunt posesorul categoriei B si mi-am dat seama ca varsta dobandirii acestui drept nu trebuie schimbata in niciun caz. Consider ca ar trebui sa se acorde mai greu, deoarece strazile sunt pline de persoane care habar nu au cata responsabilitate duc pe umeri atunci cand se urca la volanul unei masini. Am o vorba pe care o voi rosti de fiecare data cand un coleg de-al meu de generatie face accident, loveste o persoana, se rastoarna, etc, „masina este precum o arma”, multi rad, putini o inteleg.

Nu am fost niciodata maniac dupa viteza, dupa senzatii tari, iar atunci cand am vrut sa vad cum se face un drift, am ales locul din dreapta, langa un sofer cu atestat de drifter, care stia exact ce face. De ce sa-mi stric masina, ba chiar mai mult decat atat, sa-mi risc viata. Din acest punct de vedere, m-am apreciat mereu, sunt un tip destul de calculat, care-si gandeste pasii si calculeaza daca merita sa suport consecintele faptelor pe care le fac.

Iubesc masinile, imi place foarte mult sa conduc, iar atunci cand o sa am masina mea personala, una pe care sa nu o mai impart cu tatal meu, o sa am grija sa fie foarte ingrijita si sa nu-i lipseasca nimic. Incepand cu niste jante superbe si pana la navigatie sau GPS auto, masina mea vreau sa detina tot ce este mai bun.

Sunt stilul de sofer caruia ii place sa mearga mult, sa asculte o muzica buna, sa respecte regulile de circulatie si sa nu-si riste viata pentru niste ambitii de copil. Stiu ca sunt multe legi absurde, dar cele legate de circulatie chiar merita sa fie respectate cu atentie.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.