Masa din bucatarie – alege practic, dar nu uita de design

Primul impact vizual, atunci cand intri intr-o bucatarie, se refera la dispunerea corpurilor de mobilier si la culoare. De cele mai multe ori masa este un punct central pentru ca se separa de ansamblul de mobilier si creeaza acel spatiu in care in tihna servesti mancarea. Alegerea tipului de masa depinde exclusiv de modul in care aceasta incapere este gandita, amenajata.

Aspecte tehnice si practice

Desigur ca magazinele de specialitate iti vor prezenta gama de mese de bucatarie aratandu-ti care sunt trendurile, stilurile in voga. Totusi, oricat de mult iti place un anumit tip de masa, conteaza cum se incadreaza in spatiul pe care il ai disponibil. Concret, ar fi ideal sa alegi o masa fixa, pentru ca este mai eleganta, chiar daca este mai mica, unde incap maximum 4 persoane. Cele extensibile pot fi o alegere  pentru living, dining de ce nu.

In medie este bine de avut in vedere o distanta de 60 de cm alocata fiecarei persoane la masa. De asemenea, distanta intre masa si perete ar trebui sa fie de asemenea de 60 de cm. Tine cont ca atunci cand te asezi si te ridici nu trebuie sa te inghesui.

Toate detaliile conteaza, de la forma la culoare si materialele din care este realizata masa. Nu te gandi insa ca esti limitat in optiuni, avand in vedere ca DivaHome dispune de o selectie de mese si scaune, unele chiar in set, ce se potrivesc cu nevoile diverse si cu preferintele legate de design la fel de diverse.

La acest set de masa cu scaune este important spatarul, de preferat inalt incat sa asigure stabilitate, sezutul, de preferat moale pentru ca este important a crea un spatiu confortabil. Daca bucataria este nu foarte generoasa ca dimensiune, prefera masa cu picior central pentru sustinere si scaune ce decupaje la spatar, nu foarte robuste, pentru a permite luminii  sa patrunda si sa creeze un spatiu primitor, nu senzatia de zona aglomerata.

Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere ca in bucatarie umiditatea este crescuta, astfel incat masa trebuie sa fie rezistenta. Gandind pe termen lung, la avantajele legate de rezistenta, sunt preferate seturile cu un cadru metalic spre exemplu sau cele cu otel inoxidabil si mdf lacuit, in stil industrial.

Stilul scandinav este la moda si destul de usor de integrat in bucatariile amenajate modern pentru ca este vorba despre masa si scaune din lemn cu mdf, cu picioare subtiri de sustinere si masa rotunda. Sunt preferate de obicei culori pale, albul in mod special.

La https://divahome.ro/ seturile de masa si scaune sunt o oportunitate de a aduce o pata de culoare in bucataria ta sau de a completa aceasta incapere cu un set functional, practic. Este in orice caz de nelipsit si va dicta confortul si starea de bine a celor care o va folosi, dat fiind ca ritualul de a lua masa, de zi cu zi, este automat legat de acest ansamblu.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.