Limbaj Messengerist

ma-ta-are-cratimaMulte persoane sunt certate destul de grav cu limba română, nu puțini sunt cei care nu mai știu a scrie corect 3 cuvinte. Pentru că internetul este locul în care fiecare persoane se poate dezlănțui, putem da de persoane cu limbaj messengerist peste tot, pe orice site de socializare sau forum.

Mai grav este când asta devine o obișnuita, înțeleg să scrii câteva cuvinte prescurtat pentru că ești foarte grăbit, să greșești 2 cuvinte din același motiv, dar aceste lucruri când vorbești cu cineva cunoscut, nu poți întreba un anumit lucru cu un astfel de limbaj și să te aștepți la răspunsuri decente.

În primul rând, persoanele cărora tu le adresezi întrebarea se vor simți jignite sau pur și simplu vor spune că ești un/o prost/proastă care este certat/certată cu limba română. Și de ce y-ul la locul i-ului? Înțeleg că ești analfabet, dar i este i, iar y este (ghici ce?) y.

La întrebarea de mai jos mai este un lucru amuzant, acea întrebare este postată în categoria Casă și Grădină, întrebarea fiind despre iubire. Pun pariu că în spatele acelor cuvinte nu stă o persoană mai mare de 10 ani. Astfel de persoane ar trebui să fie banate de la internet pentru toată viața sau cel puțin până când înțeleg că în România se vorbește limba română (să vezi și să nu crezi), nu messengeristă.

Deci, le recomand acestor persoane să dea la pace cu limba română.
wtf

9 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.