AlexScrie.Ro
Ludovic Orban

Libertatea de exprimare: Mugur Mihăescu trebuie urmărit

La fel ca mulți dintre voi, am aflat de revelionul de la TVR după ce s-a stârnit un scandal pe tema asta. Am urmărit și eu materialele, nimic dus la extrem, doar o bășcălie decentă. Că s-au supărat mai-marii noștri e o altă discuție care face referire la milioanele de euro date de către Guvern presei.

Invitat într-o emisiune de la Antena 3, Mugur Mihăescu a afirmat că va fi cel mai mare critic al acestor politicieni care se cred invincibili. Eu o să urmăresc activitatea dumnealui pe tema asta, spune multe lucruri pe bune. Ceaușeșcu a fost ironizat, Iliescu a fost ironizat, Băsescu a suportat multe, Iohannis și ai lui s-au supărat.

Ce se urmărește? A spus-o chiar Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură, la aceeași emisiune, schimbarea conducerii TVR cu oamenii de-ai lor.

Înțeleg și indignarea pnl-istă usr-istă. E deranjant să dai atât de mulți bani presei, 40 milioane de euro, și tot să se prezinte oamenilor un alt punct de vedere, diferit de al lor. Dar lucrurile de genul acesta trebuie să se termine. Au făcut deja prea mulți purici și și-au arătat adevărata figură. N-avem nevoie de așa ceva.

Până la a ne închide gura de tot mai este doar un pas mic. Libertatea de exprimare nu a existat niciodată în adevăratul sens al expresiei. Întotdeauna s-au făcut presiuni, au fost răzbunări ulterioare și alte lucruri de prost gust care să descurajeze exprimarea liberă.

Subiectul trebuie exploatat, iar cineva trebuie să răspundă pentru toată gargara pe tema revelionului TVR. De ce atât de multă supărare? Nu avem voie să credem că cei de la conducere sunt doar niște escroci?

Eu îl urmăresc pe Mugur Mihăescu, mai ales de acum înainte. Are pârghiile necesare și dialogul potrivit pentru a trezi puțin lumea dusă de nas prin diferite tertipuri. Avem nevoie și de presă care să spună lucrurilor pe nume, în afară de cea plătită de Guvernul PNL pentru tăcere.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Întotdeauna am fost și voi fi susținător al liberătății de exprimare, dar nu pot să nu remarc aberațiile pe care le debitează Mugur pe tema covid și circul pe care l-a făcut până acum legat de pandemie.

  Am înțeles că s-au dat 140.000 euro pentru ”show-ul” de pe TVR de revelion. Ce să zic, bani de la buget investiți ”cu cap”.

  • Suma exorbitantă, este adevărat. Cu toate astea, cine decide dacă spectacolul a fost sau nu de calitate? Mă deranjează modul în care se pune problema. Dacă a comentat de Iohannis și nu este de acord cu el e complet normal. Avem dreptul ăsta.

   Poate nu a fost un spectacol de calitate, poate se dorea mai mult pentru acești bani, dar nu-i băga pumnul în gură unui artist când nu este de acord cu clasa politică actuală.

  • Vin si eu cu o parere.
   Sunt chiar de acord cu Mugur sau „Garcea” cand se ia de clasa politica si bineinteles ca ar trebui sa aiba in continuare dreptul la libera exprimare, ca toata lumea, indiferent de ce parere are. Insa la fel ca si Sirianul, nici mie nu-mi mai place de el de cand e antivaxxer, anti-masca sau ce mai e el :))

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.