Iohannis vs. Ponta la Realitatea TV

Am urmărit o mică parte din această confruntare. Nu știu de ce, dar sunt atras de această luptă și-mi place să fiu cât de cât informat. Părerea mea despre această confruntare este diferită față de cea a jurnaliștilor care ling acum un anumit dos pe posturile tv.

Eu sunt de părere că Iohannis este un om foarte inteligent, poate prea inteligent. Spun asta pentru că se vede că este un tip bine educat căruia nu-i place scandalul și porcăială. Singurul motiv pentru care românii l-au considerat sub Ponta în această seară este că nu a înjurat, nu a lansat atacuri nesimțite și nu a țipat prin studioul Realitatea TV. Bunul simț și caracterul de neamț nu l-au putut lăsa să facă asta.

Iohannis mi se pare un tip diplomat pentru că știe să aștepte o întrebare, știe să asculte un răspuns și nu se bagă peste oponentul sau care nu deține această răbdare. Neamțul a spus multe lucruri bune, dar cu subînțeles, iar românului nu-i prea convine asta. El vrea atacuri și umiliri în direct.

Nu vreau să influențez cu nimic pe nimeni, dar spus că-l simpatizez pe Iohannis pentru diplomația de care dă dovadă în fiecare emisiune la care este invitat și pentru faptul că va scoate imunitatea președintelui.

PS: Mi s-a părut doar mie penibil faptul că Ponta a avut în permanență materiale în față? Care din lucrurile spuse sunt chiar gândite de el?
PS2: Am văzut că mulți spun că Băsescu dădea cu Ponta de pământ în confruntarea asta. Adevărat, dar Băsescu nu a auzit de bun-simț și respect. Dacă am ajuns să-l regretăm e grav.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.