Influenteaza rinoplastia aspectul fizic?

Daca am trai intr-o lume ideala ne-ar fi foarte usor sa putem crede si pune in aplicare expresia “aparentele sunt inselatoare, deci nu conteaza”.

Primul aspect pe care il observam la o persoana este fizionomia: ochii, nasul, urechile, prezenta sau absenta simetriei intre aceste trasaturi.

Cartea de vizita pe care o inmanam din primele 30 de secunde de la momentul in care intram in contact cu o persoana este infatisarea, aspectul exterior care ambaleaza calitatile personale aflate in interiorul fiinte noastre.

In acelasi timp, cartea de vizita este completata de atitudinea pe care o avem, de felul in care ne percepem noi insine, felul in care suntem capabili sa ne raportam la ceilalti, ceea ce ne duce iar cu gandul la acel aspect pe  care o neaga afirmatia reala si certa in lumea ideala, “aparentele inseala, deci nu conteaza”. Aspectul fizic, chiar daca poate sa para putin superficial, este unul dintre aspectele definitorii ale personalitatii, atitudinii si a felului in care ne pozitinam fata de ceilalti.

Micile asimetrii faciale cauzate fie de o problema medicala, fie din alte motive, sunt aspect care isi pun amprenta asupra personalitatii si a capacitatii de socializare a fiecaruia dintre noi, chiar daca suntem constienti sau nu de acest aspect.

Cat conteaza aspectul fizic?

Daca faceti o introspectie obiectiva, veti descoperi ca aspectul fizic a contat atunci cand v-ati ales prietenii, cand v-ati decis daca sa faceti invitatia la cinema pentru persoana care va crea fluturasi in stomac in perioada adolescentei, daca sa faceti parte dintr-o poza de grup, sau sa preferati sa fiti “fotograful de ocazie”.

Unul dintre elementele fizionomice care pot genera existenta asimetriei este nasul. Cu forme si dimensiuni multiple, ca si personalitatile umane, nasul poate sa spuna cine esti, dintr-o singura privire, pentru cei care cred in stereotipii si in studii care nu au o baza stiintifica reala.

Rinoplastia – interventii chirurgicale pentru modelarea nasului

Remedierea acestor aspecte se realizeaza cu ajutorul interventiilor chirurgicale, iar aspectul nasului este refacut prin intermediul rinoplastiei.

Rinoplastia este interventia ce poate fi facuta, in principiu dupa implinirea varstei de 18 ani si incumba mici riscuri, pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand decideti sa apelati la aceasta forma de remodelare faciala.

Ideal este ca inainte de aceasta procedura sa alegeti intelept medicul care urmeaza sa va  realize interventia, pentru ca, precum in toate domeniile medicale si in cazul rinoplastiei experienta si profesionalismul medicului sunt hotaratoare atunci cand vorbim de rezultate, efecte si recuperare.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.