Ideea Mea Pentru Școală

scoalaAm mai dezbătut acest subiect și pe vechiul meu blog personal, dar simt nevoia că trebuie să-i fac un upgrade articolului pe acest blog. Levi, cunoscutul vlogger și-a expus ideile despre școală într-un vlog pe YouTube, m-a făcut și pe mine să mă gândesc puțin la subiect.

Mi-ar place ca școala să nu mai fie ca o închisoare pentru copii, eu încă nu o consider așa, dar trebuie să recunoaștem că este obositor programul. O limită de absențe ar fi bine venită în școlile noastre, trebuie să ne gândim că nu tuturor le place matematica sau alt obiect, obiect ce este studiat la fiecare profil din liceu.

Elevii ar trebui să-și aleagă subiectele pe care să le studieze, ce le place mai mult, învățând din plăcere rezultatele nu vor ezita să apară. Nu trebuie ca un elev să fie pedepsit pentru că a plecat la o oră, poate a studiat mai mult la o anumită materie și nu a mai rămas destul timp pentru a toci la un obiect pe care nu-l înghite. Am spus a toci deoarece nu cred că se poate învăța logic la un obiect pe care-l displaci.

Sistemul nostru e dat puțin peste cap, părerea mea. Toți profesorii ne spun să nu mai învățăm mot a mot lecțiile predate, dar în lucrări și în ascultare, dacă înlocuim câteva cuvinte, dacă spunem lecția așa cum am înțeles noi, suntem penalizați la notă.

De ce să te duci la o oră care nu prezintă interes pentru tine? Plictisindu-te îți vei deranja ceilalți colegi interesați de acea materie, așa nimeni nu poate înțelege lecția.

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.