Gurile de canal reprezintă o adevărată problemă pentru șoferi

.. și asta numai la noi, pentru că se face treabă de mântuială, treabă care nu da randament atunci când este nevoie de ea, care este absolut inestetică și de pe care se trag foarte mulți bani. În mai puține cuvinte, treabă specific românească.

Probabil nu sunt singurul care a întâmpinat anumite situații care să ne pună viața în pericol, nouă, participanții la trafic, sau pietonilor de pe trecerile amenajare special pentru ei. Strada Traian din Vaslui este probabil cel mai bun exemplu când vrei să scoți în evidență gurile de canal făcute prost, care se simt foarte puternic când treci peste ele și din cauza cărora mulți șoferi sunt pe pragul de a comite un accident în încercarea de a le ocoli, iar asta este o altă discuție-cu grija exagerată față de mașină și accidentele pe care le riști să le faci din cauza acestei obsesii.

Pe strada de care am pomenit în rândurile de mai sus nu am văzut niciodată vreo firmă cum este cea de vidanjare bucurești care să se ocupe cu îngrijirea și curățarea acestora, din acest motiv ele nu dau randament atunci când o cantitate mare de apă este pe carosabil, chiar dacă sunt peste 10 guri de canalizare, acestea nu reușesc să absoarbă toată apa și să nu apară probleme în trafic. De asemenea, gunoaiele și mirosul insuportabil care ies din acestea sunt inestetice și îngreunează viața locuitorilor din zonă atunci când ele dau pe dinafară.

desfundare-canal-a

Tot o problemă ce ține de vidanjare și nu este făcută cu cap este cea cu stropirea spațiilor verzi de pe scuaruri sau a florilor din sensurile giratorii. Aici înțeleg că este totul mecanizat, iar trebuie să fie cineva care să oprească stropirea atunci când afară plouă sau când plantele sunt sătule de apă și începe să curgă pe carosabil.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.