AlexScrie.Ro

Grupurile FaceBook Pentru Bloggeri

facebook-landGrupurile pentru bloggeri de pe FaceBook sunt o mizerie, nu sunt deloc organizate. În ciuda fiecărui plan al adminilor unui astfel de grup, totul ajunge a fi doar un loc unde să arunci link-uri, link-uri pe care foarte puțin le citesc. Nu știu ce satisfacție poate aduce un astfel de grup, mă refer ca admin. Eu, ca membru pun acolo câteva link-uri pentru că știu că-mi aduce 5-10 unici, câteodată nici ăia, dar pentru că sunt la început am nevoie și de acei cititori până când vor deveni fideli sau nu.

Acum un an am avut și eu în posesie un astfel de grup, îl conduceam cu un prieten din online. Ideea era foarte bună, sărea în ajutorul bloggerilor de tot felul, era un medicament pentru boala de care toți bloggeri suferă la un moment dat, adică lipsa de inspirație. Pe bune, toți avem momente când nu știm ce să postăm pe blogul nostru, ori dacă știm, nu avem destulă imaginație la momentul respectiv pentru a începe un articol. Ideea grupului era legată de idei de articole și era bazată pe o lozincă simplă: „să ne ajutăm”.

Ca membru nu trebuia să faci nimic altceva decât să scrii pe temele puse acolo și să mai dai și tu câte o astfel de idee din când în când, dacă aveai bun simț puneai și un link, iar dacă nu, nu. Bineînțeles că nu a mers, toți au început să arunce cu link-uri, dar nu așa, din alea scârboase, erau membri carea aruncau câte 10 link-uri unul după altul și de neînțeles era că era același articol publicat de 10 ori pe grup. La început am rezistat eroic, curățam grupul zilnic de astfel de link-uri, dar din păcate erau prea puține persoane serioase cu care poți duce acel proiect mai departe. Într-un final, și cei care se țineau de treabă, adică scriau pe marginea temelor de acolo și mai aruncau câte o idee, au început să posteze link-uri și totul a devenit o prostie, un grup ca toate celelalte așa că am decis să renunțăm. Așa a murit o idee bună.

În concluzie, am încercat să schimb ceva, să vin cu ceva nou în domeniul grupurilor de pe FaceBook dar nu s-a putut din cauza unora care nu știu să aprecieze. Acum fac ceea ce fac toți, postez link-uri pe grupurile dedicate pentru așa ceva, nu strânge nimeni foloase de pe urma acestor grupuri, doar cei care fac spam, eu dacă nu procedez ca ei, îmi intră doar câte 5 unici de pe grupuri.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • grupurile sunt bune, dar oamenii nu prea interactioneaza. nu lasa nici macar un like. ce sa mai zic de comment la postare. am si eun grup de bloggeri, trag rau de ei sa leg niste discutii. pentru ca, ori sunt ocupati, ori nu ne sicronizam mai multi in grup in acelasi timp, ori sunt prea egoisti. ei vor sa fie cititi, dar pe altii sa nu-i citeasca. cu toate ca bloggeri sunt f activi. ai senzatia ca nu intra pe link-urile din grupuri. dar nu este asa, ei chiar intra. dar fiecare are preferinte in functie de subiectele dezbatute

  • Acum cateva zile ma gandeam, care ar fi cea mai buna metoda de comunicare intre bloggeri? Ar fi foarte frumos sa putem comunica usor intre noi, sa ne dam idei, sfaturi etc.

  • Eu am fost invitat pana acum in peste 5 grupuri din care am iesit la putin timp, prea mult spam. Acum sunt doar in Blogosfera Vrancea si e destul de bine 🙂 Vranceni de treaba. Cat despre inspiratie, nu o cauta pe facebook prin acele grupuri, eu prefer sa nu scriu decat sa ma chinui sa gasesc ceva de scris.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.