Ghidul cumparatorului – ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament?

Pe parcursul vietii suntem pusi in situatia de a face diverse investitii financiare, iar asta implica luarea unor decizii inteligente. Printre cele mai mare cheltuieli, achizitionarea unui spatiu propriu ar putea fi considerata dintre cele mai costisitoare astfel de investitii. De altfel, este necesar sa fim cu ochii in patru intr-o astfel de etapa deoarece de ea depinde modul in care ni se va desfasura viata, cel putin pe plan personal. Spun asta pentru ca orice decizie pe care o avem de luat ne poate influenta traiul, conditiile de care vom beneficia ulterior.

Sa investesti inteligent atunci cand cumperi un apartament este foarte important, iar asta inseamna ca fara a te documenta in prealabil este destul de dificil sa realizezi acest lucru. Trebuie sa afli preturile pietii, sa gasesti un dezvoltator ok, sa stii ce anume iti doresti din punct de vedere al compartimentarii si alte aspecte ce tin de trasaturile imobilului.
Ce ai in vedere cand cumperi un apartament? – Scurt ghid al cumparatorului

Zona in care te muti
Trebuie neaparat sa te decizi de la bun inceput cu privire la zona in care iti doresti sa locuiesti. Sigur vei vrea sa te muti intr-un cartier respectabil, ingrijit, care sa iti ofere anumite facilitati. Gandeste-te si la modul in care se dezvolta in prezent orasele – poate ansamblul rezidential din care vei face parte sa iti asigure cele necesare pentru un trai linistit? Sunt vecinii amabili si nu esti deranjat la ore neadecvate?

Analizeaza infrastructura, accesibilitatea la zone de interes din oras, oportunitatile care ti se ofera si drumurile care ti se deschid. Priveste lucrurile din toate perspectivele, dar in acelasi timp gandeste-te si la ceilalti membri ai familiei tale. Ai copii? Cum se vor simti acestia in noul mediu? Va fi un cartier potrivit pentru a creste si a-si dezvolta deprinderi bune? Vor beneficia de un spatiu de joaca amenajat special, in care se vor putea recrea fara grija ca ar putea pati ceva?

Pune siguranta pe primul loc, atat a ta, cat si a celor dragi. Daca ajungi la concluzia ca nu le vei putea oferi un trai linistit din cauza a diversi factori legati de zona, cel mai bine este sa continui cautarile.

Compartimentarea apartamentului
Cauta un dezvoltator imobiliar care iti ofera variante multiple. Un bun exemplu in acest sens este www.maurer-residence.ro, fiind vorba despre un proiect de success, ce include apartamente de 2, 3 camere, precum si studiouri recent construite.

Trebuie sa iei in calcul si posibilitatea ca familia ta sa devina mai numeroasa. Deci, ce tip de compartimentare ar fi mai potrivita? Ar fi mai rentabil sa investesti acum intr-un spatiu mai mare sau sa vinzi dupa cativa ani pentru ca nu iti este suficient spatiul?

Costul apartamentului
Chiar daca unii ti-ar spune sa nu te ghidezi neaparat dupa asta, este in fapt un aspect foarte important, mai ales ca vorbim despre o suma destul de consistenta de bani. Cel mai bine este sa te documentezi in privinta preturilor, sa consulti statisticile realizate cu privire la acestea in functie de zona in care vrei sa te muti si sa iti faci o idee, apoi un plan financiar.

Daca nu iti permiti sa achiti suma apartamentului cu banii agonisiti pana in momentul respectiv, poti opta pentru unul dintre programele menite sa te ajute sa iti cumperi propriul apartament, precum este Prima Casa.

Acestea ar fi 3 dintre aspectele principale in jurul carora trebuie sa jonglezi la inceput, dar nici detaliile minore nu trebuie pierdute din vedere sau scoase din calcul. Ai grija ca tot ceea ce faci sa iti ofere in primul rand linistea ca te indrepti in directia potrivita, ca faci alegerile cele mai bune si avantajoase pentru tine.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.