Ghidul alegerii unei lenjerii de calitate

In momentul in care alegi o lenjerie de pat esti sigur ca aceasta iti va fi aliat al odihnei pentru timp indelungat. Sau cel putin aceasta este intentia. O lenjerie de pat poate avea o durata de utilizare exprimata in ani, daca este folosita si intretinuta corespunzator. Desigur, pentru asta trebuie facuta o alegere inteleapta de la bun inceput.

Iata un mic ghid al cumparatorului:

  • Pentru un plus de confort, veti dori poate sa completati patul cu inca un set de perne. Asadar cele de baza sunt 50×90, in timp ce setul extra este mai mic, de 45×70. Desigur, pentru ambele seturi puteti opta pentru acelasi tip de fata de perna, desi si un contrast cromatic este placut.
  • Preferati sa va inspirati din colectia de lenjerii pentru hoteluri. Cele de inalta clasa se respecta cu lenjerii calitative, bumbac, de regula alb. Acestea ofera un plus de confort si cu siguranta ati experimentat asta candva. Pot fi usor mai delicate ca intretinere, pentru a mentine albul impecabil, dar merita.
  • Nu va rezumati numai la bumbac, desi acesta este calitativ. Aveti nevoie ce-I drept de un material care mentine o temperatura optima a patului si implicit favorizeaza confortul. Nu trebuie sa iti fie cald vara sau rece iarna. Alegerile pot viza materiale precum bumbacul satinat, damaskul, percalul, sifon de asemenea.
  • Nici matasea nu este de ignorant ca si optiune. Stii cum se spune, ar trebui sa le incerci pe toate. Acest material este ideal mai cu seama pentru racoarea ce ti-o ofera in zile calduroase, deci pentru o lenjerie ideala pe timp de vara.
  • Este de preferat sa spalati lenjeria de pat la un minim de 60 de grade, pentru a o igieniza corespunzator. Sa nu uitam ca lenjeria de pat vine in contact cu pielea si deci are nevoie de spalare propice in acest sens. Practic, in numele ingrijirii pentru propria persoana vine si ingrijirea si spalarea unei lenjerii.
  • Cu cat se spala mai des, cu atat tesatura este mai moale. O data pe saptamana nu inseamna mult.
  • Pentru a sti ce lenjerie este de calitate, densitatea fibrelor din tesatura este de maxima importanta. De regula producatorii trec si astfel de detalii, asa ca afla cum sa le interpretezi corect. Cel putin o densitate de 200 inseamna ca vei avea parte de calitate, pe termen lung, avand in vedere ca nu se va rari ca urmare a uzurii.

Poate ca pana acum ai subestimat total puterea de influenta a unei lenjerii. Aceasta este de fapt cu scop important, avand in vedere ca poate sa iti ofere confortul pe timpul noptii. Nu esti odihnit, nu esti disponibil ca si stare pentru o noua zi. Investeste in astfel de piese de lenjerie de calitate inalta. Astfel, nu va trebui sa reiei achizitia prea curand pentru ca vor rezista destul de bine. Este vorba despre rasfat si ceea ce meritam dupa ore lungi de munca. Este vorba de locul pe care nu dorim sa il parasim, paradisul noptilor. Acum intelegi ce importanta este o lenjerie?

 

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.