Furtunele industriale si recomandari privind alegerea lor

Desfasurarea proceselor industriale in conditii optime si asigurand un randament satisfacator depinde intr-o foarte mare masura de furtunurile pe care echipamentele si aplicatiile diverse le au in dotare. Se folosesc atat in industria usoara, cat si in cea grea. Se folosesc furtunuri de diverse dimensiuni si caracteristici in sectoare industriale dintre cele mai variate. In principiu, materialele din care sunt realizate sunt selectate special pentru a se plia pe anumite necesitati, pentru a face fata unor presiuni diverse, unor conditii de lucru variate.

Atunci cand lista optiunilor este una extinsa, provocarea cumparatorilor este una pe masura. Profesionist sau nu, multitudinea de date de care vin insotite acestea face totul confuz, absolut necesara dovedindu-se astfel consultanta unui furnizor cu experienta.

Tehnovest este un reper din acest punct de vedere, ale carui produse le regasesti in cadrul site-ului Tehnovest.pneumatikatlas.com. In cadrul paginii dispui de categorii specifice de furtune, in modele dintre cele mai distincte, destinate unor aplicatii la fel de variate.

Furtunurile pentru aer alcatuiesc cea mai extinsa categorie, regasindu-se in dotarea celor mai multe echipamente in prezent.

Cu cea mai mare frecventa, acest tip de furtunuri sunt prezente in cadrul aplicatiilor pneumatice, unde indeplinesc un rol important. Dupa domeniul din care face parte echipamentul, respectiv dupa scopul in care au fost create, pot fi de asemenea de diverse dimensiuni, pot avea la baza materiale si combinatii de materiale din cele mai diferite.

In conditiile in care interesul tau este de a realiza o astfel de achizitie si vrei sa mergi la sigur, intra pe magazinul online Tehnovest si analizeaza tabelele pe care specialistii ti le pun la dispozitie. In acestea gasesti prezentate  exact cele necesare pentru a face alegerea cea mai potrivita, cu specificatii tehnice detaliate.

De altfel, poti avea ca punct de reper culorile acestora. Fiecare model de furtun are o culoare specifica. Iti va fi mai usor sa le recunosti in acest fel, fiind un cod special conceput in acest sens.

Fiecare aplicatie prezinta un anumit grad de complexitate, astfel ca va trebui sa alegi corect intre furtunurile flexibile, foarte flexibile si cele rigide. Intotdeauna realizeaza alegerea numai dupa ce cunosti presiunea de lucru, astfel vei evita neplaceri numeroase. Tot raportat la scopul in care vor fi folosite diversele tipuri de furtune Tehnovest Pneumatikatlas trebuie sa ai in vedere si rezistenta pe care o prezinta cel actual, pentru a-l alege potrivit pe cel nou. Poate fi cazul unui furtun care sa faca fata unor temperaturi foarte scazute de exemplu sau de contactul cu factori chimici puternici. Asigura-te ca te pregatesti pentru oricare din aceste situatii.

De asemenea, comune sunt si furtunurile de aspiratie. La randul lor se utilizeaza in aplicatii variate, in sectorul industrial. Mai ales in operatiunile ce vizeaza desprafuirea de zone diverse, procese de prelucrare a lemnului, acestea sunt o necesitate. Adaptate pe fiecare aplicatie in parte, vor asigura randamentul dorit si rezultate pe masura. Alegerea se realizeaza in functie de grosimea peretelui, diametrul interior, raza de indoirea, greutatea lor, volumul si lungimea, dar si dupa vacuum. De cele mai multe ori acestea se folosesc in aplicatii usoare.

Intra aici pentru a descoperi diversitate de furtunuri si alege ceea ce ai nevoie, beneficiind de calitate inalta.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.