Folosesc Diacritice.com

Am fost atât de nesimțit în toate cele peste 60 de articole pe care le am pe acest blog încât nu am putut scrie ce site folosesc pentru diacritice. Adică nu mi-a trecut prin cap, cu toate că îi respect pe oamenii din spatele proiectului de care scriu. Diacritice.com este site-ul cu care lucrez de mai bine de un an jumătate pentru că la început nu foloseam diacriticele.

Site-ul funcționează simplu: introduci textul tău (fără diacritice, logic, de ce ai vrea să pui diacritice unui articol care are deja?), îl convertești, alegi forma corectă a fiecărui cuvânt care are nevoie de diacritice și după totul este gata, dai copy la articolul gata convertit și te-ai scos, ai un articol cu diacritice, pentru unii chestia asta înseamnă respect, respect pentru ei și pentru limba noastră. Nu-i mai lași să se gândească ce ai vrut să scrii tu (ex: mă-ta sau mâță).

Recomand, mai face și figuri, le mai cade site-ul, mai stai să convertești un articol mai bine de 10 minute, dar au calitate. Adică să nu vă gândiți că site-ul este perfect, UNEORI te face să arunci calculatorul pe geam, stai 5 minute să alegi forma corectă a 400 de cuvinte și la sfârșit îți dă eroare, țeapă, muncă în gol.

Voi ce folosiți pentru a adăuga diacritice unui articol?

9 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.