Florile in cadrul unei inmormantari. Ce semnifica si care sunt optiunile puse la dispozitie?

Atunci cand o persoana draga trece la cele vesnice, ne dorim cu adevarat ca aceasta sa fie petrecuta pe ultimul drum cu demnitate. Este o vorba de respect pentru cel decedat, aspect care a dainuit mereu in cultura umana.

Printre obiceiurile legate de ceremonia de inmormantare se numara si depunerea de flori. De altfel, chiar filozoful roman Cicero afirma ca aceasta traditie este un tribut pentru raposat, un gest care ii aduce linistea, insa are totodata rolul de a purifica pamantul. Aceste simbolistici s-au pastrat pana la ora curenta. Care sunt insa optiunile potrivite pentru un astfel de eveniment?

Intrucat depunerea de flori este importanta, acest gest cinstind persoana trecuta la cele vesnice si totodata exprimand sentimentele fata de cel raposat, este indcat sa apelezi la o firma de servicii funerare. Personalul unei astfel de firme stie care sunt alegerile corepunzatoare pentru o asemenea ocazie si ofera o serie de optiuni, ce se pliaza pe buzunare din cele mai diverse. De exemplu, poti vedea ofertele pe care le ofera cei de la servicii funerare Colentina, servicii de altfel ireprosabile menite sa asigure raposatului un elogiu demn de amintit.

Optiuni oferite de firmele de servicii funerare in materie de flori

  • Coroanele funerare sunt cele mai populare in Romania, acestea fiind alcatuite din flori albe si rosii, care laolalta aduc cinste defunctului. Ele pot avea forma ciculara, de lacrima, inima sau cruce. De asemenea, au atasate panglici cu mesaje personalizate, create de familia indoliata ori de catre specialistii agentiei funerare.
  • Jerbele funerare sunt similare cu coroanele funerare, avand totusi dimensiuni mai reduse. De regula dispun de un suport impletit din ramuri de brad.
  • Buchetele funerare sunt in general prevazute cu suporturi de fixare pe capacul sicriului, fiind o varianta tot mai cautata.

Un alt mod prin care ne putem exprima atasamentul, cat si regretul, este tipul de flori ales. La noi se practica obiceiul de a oferi flori numai in numar par, pentru ca cel plecat pe lumea cealalta sa isi poata gasi jumatatea.

Tipuri de flori cel mai des intalnite

  • Crinul reprezinta o alege potrivita pentru inmormantare, intrucat albul intruchipeaza puritatea si inocenta redate sufletului celui trecut in nefiinta. De asemenea, culoarea doliului in unele dintre tarile lumii este albul.
  • Garoafele sunt flori specifice acestui cadru mortuar, putand fi alese in culoare rosie sau alba.
  • Crizantemele simbolizeaza jalea si tristetea in tarile asiatice precum China, Japonia, Coreea etc. Totodata, in multe state europene ele prevestesc moartea, facand adesea parte din aranjamentele pe care le creeaza firmele de servicii funerare.
  • Trandafirii, chiar daca sunt considerati un simbol al dragostei, ei se ofera cu precadere si la inmormantari, intrucat simbolizeaza iubirea fata de cel decedat. In timp ce trandafirii albi exprima puritate si nevinovatie, cei rosii redau suferinta nemarginita, iar cei galbeni semnifica simpatia fata de defunct.
  • Gladiolele sunt florile sinceritatii si ale integritatii, fiind o optiune recomandata prietenilor foarte aproapiati ai decedatului.

Poti cere reprezentantului lista cu servicii funerare preturi si sfaturi legat de flori, precum si forma aranjamentelor florale, pentru a alege un model in nota cu acest trist eveniment. Trebuie sa tii cont de faptul ca pregatirea unui aranjament floral poate necesita mai mult timp, in functie de tipul ales. In plus, unele tipuri de flori sunt mai dificil de gasit, in functie de sezon.

Multe firme din domeniul funerar pun la dispozitie serviciul privind livrarea aranjamentelor florale. Este si cazul companiei ADYSIM, la ale carei servicii poti apela cu incredere, pentru a usura trecerea celui iubit in lumea celor drepti.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.