Fără biciclete în centrul și în Parcul Copou din Vaslui

În Vaslui s-au pus nu demult plăci de granit, centrul este frumos și pare că am intrat și noi în rândul orașelor civilizate, dar cum nu pot fi toate roz, primarul a lansat o regulă pentru orașul nostru care nu-i bucură pe mulți. În locul unde ar trebui să fie cea mai multă lume, părinții să-și scoată copii la plimbare, cei mai mici să meargă pe role, pe bicicletă și să practice alte activități normale, aceste lucruri sunt interzise.

În centrul orașului Vaslui sunt interzise rolele, bicicletele, cărucioarele de copii, skate-urile, etc. Explicația primarului este amuzantă: „Se strică granitul!”. La fel se întâmplă și cu Parcul Copou din Vaslui, aceleași reguli. Mai mult decât atât, gaborii stau zilnic acolo și dau amenzi peste amenzi mamelor cu cărucioare și copiilor cu biciclete. Ce poate fi mai penibil de atât?

S-a făcut și o petiție online în care vasluienii au votat împotriva acestei legi, dar primarul a rămas la aceeași decizie:

Într-un oraș ca Vasluiul, dacă nu ne lași prin centru sau prin Copou, nu avem ce face, domn primar. Locurile alea au fost mereu populate de copii mici, de biciclete, de skate-uri, de mame primandu-și copiii în cărucioare și alte minunății.

Asta e ca în marele proverb: „Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul!”

interzis-vaslui

nu-calcati-granitul

Imaginile de mai sus sunt două pamflete realizate de vasluienii din grupul „Ești din Vaslui dacă…” nemulțumiți de această lege.

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.