Esti freelancer la inceput de drum? Iata ce trebuie sa stii!

Daca iti doresti sa incepi o cariera in freelancing, trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie mijloacele potrivite pentru a-ti putea desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Pe langa cunostintele in domeniul in care vrei sa lucrezi, vei avea nevoie si de alte lucruri.

Uite cum trebuie sa te pregatesti pentru o cariera de freelancer:

  • Spatiul de lucru

De un birou are nevoie orice freelancer, iar acesta, in functie de aria in care vei activa, poate fi mai mic sau mai mare, dar in ambele cazuri, trebuie dotat corespunzator. Vei avea nevoie de un calculator sau de un laptop functional, de preferat unul performant, de biroul propriu-zis, de un scaun care sa nu iti cauzeze probleme de sanatate, daca vei petrece mult timp asezat si de o atmosfera care favorizeaza creativitatea si ideile. De aceea, daca ai posibilitatea sa pastrezi o camera speciala in care sa-ti amenajezi spatiul de lucru, este ideal. Daca nu ai tot ce iti trebuie, poti gasi, spre exemplu, scaune pentru birou la oferte pe Mobiladmd.ro, mai ales daca vrei sa ai un confort sporit. De asemenea, vei avea nevoie, probabil, de o imprimanta si de articole de birotica.

 

 

  • O masina cu care sa te deplasezi

Vei participa la intalniri si evenimente, iar cu masina personala va fi cel mai usor sa te deplasezi. Este foarte important sa creezi o impresie buna, ca potentialii tai clienti sa aiba incredere in tine. Trebuie sa te asiguri ca vei ajunge intotdeauna la timp in locurile in care ti-ai stabilit intalnirile. Daca, de exemplu, detii un Opel si unul dintre faruri are nevoie de reparatii, poti sa vezi produsul aici si sa alegi modelul potrivit, astfel incat automobilul tau sa arate impecabil si sa fie perfect functional. In felul acesta, nu iti vei face niciodata griji ca vei pierde un contract din cauza detaliilor tehnice.

 

 

  • Un program flexibil

Ca freelancer, cel mai probabil vei avea ocazia sa iti stabilesti singur programul si ritmul de lucru. Acesta este un mare avantaj. Fii atent, insa, sa nu iti aglomerezi inutil programul intr-o singura zi sau perioada a saptamanii, pentru ca pot aparea tot timpul proiecte noi sau intalniri pe care nu iti vei dori sa le ratezi din aceasta cauza. De aceea, un orar flexibil, adaptat atat nevoilor tale, cat si ale clientilor tai este cea mai buna varianta.  Daca, de exemplu, vei avea clienti din strainatate, iar fusul lor orar nu este acelasi cu al tau, din cand in cand, va trebui sa faci compromisuri si sa te ocupi de toate angajamentele pe care ti le iei.

 

O cariera in freelancing nu este usor de inceput sau sustinut, dar daca esti, intr-adevar, pasionat de ceea ce faci, in momentul in care reusesti, nu va mai trebui sa raspunzi in fata nimanui, ci vei avea propria afacere de succes pe care o poti coordona asa cum iti doresti!

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.