Discursul meu de la cursul festiv al Facultății de Mecanică din Iași

”V-ați gândit vreodată cât de mult îi ajutați pe ceilalți? Prin simplul fapt că le oferiți un zâmbet, prin cuvintele voastre spuse la momentul potrivit sau pur și simplu prin starea voastră de spirit atunci când sunteți veseli.”

Dragi ingineri, uitați-vă în sală și priviți-vă părinții, frații, prietenii, profesorii și observați mândria lor. NOI am reușit, noi am făcut asta, i-ați bucurat pe ei și am trecut de MUPA, RM, Analiză Matematică și sperăm să trecem cu toții și de TF, pentru asta, dragilor, trebuie să ne bucurăm!

Așa cum scrie pe imaginea din spatele meu – Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult..

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult.. înseamnă locul performanței și ambientul ideal pentru dezvoltare, iar când spun asta mă refer la dumneavoastră, stimate doamne și domni profesori. Ați depus o muncă enormă să mobilizați o generație dificilă, leneșă și cu gândul în alte direcții. Pentru noi, cei din LSM, ați încercat și să ne înțelegeți și să ne încurajați să ne dezvoltăm personal, să promovăm facultatea și să aducem noi generații de studenți cu care dumneavoastră să vă stricați zilele, nervii, răbdarea.

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult.. înseamnă PRIETENIE. Spun asta pentru că noi am creat grupuri frumoase, diverse, cu studenți din toată țara, toți cu idei și caractere diferite. Recunoaștem, pentru fiecare restanță am avut grijă să vă menționăm numele în aceste grupuri de zeci de ori. Grupurile de prieteni din generația Cezar Oprișan își cer scuze pentru fiecare sughiț de-al dumneavoastră!

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult.. înseamnă UNITATE. Ne amintim cu durere clipa în care Cel mai iubit dintre decani, domnul profesor Cezar Oprișan a ieșit pentru ultima dată din facultatea care însemna atât de mult pentru dumnealui. Am fost cu toții acolo, uniți în aceeași durere.

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult.. înseamnă MÂNDRIE. Mândrie pentru dumneavoastră domnilor profesori pentru că aveți sub atenta privire cei mai mulți studenți din universitate, studenți pe care îi pregătiți zilnic să ajungă cei mai buni ingineri. Mândrie și pentru noi, LSM, că am crescut cât alții în multe generații, că am fost cei mai mulți și cei mai buni de cele mai multe ori, că am câștigat de multe ori lupta cu oricare altă asociație din altă facultate. Mândrie și pentru părinții noștri că se pot lăuda cu noi ca ingineri.

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult.. înseamnă pentru cei mai implicați dintre noi în reprezentarea studențească sute de ședințe, zeci de proiecte reușite, sute de voluntari pasionați, mii de task-uri de îndeplinit și sute de persoane minunate cunoscute.

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult.. înseamnă muncă răsplătită, dar și lene pedepsită, înseamnă bucurie, dar și chin, înseamnă perseverență, materii grele, înseamnă profesori bârfiți și alții lăudați, înseamnă trezit de dimineață, viață de cămin și pentru mulți dintre noi înseamnă motivul pentru care nu dormim deloc în sesiune, nu pentru că învățăm cu toții, dar proiectele la care trebuie să muncim săptămânal se fac majoritatea cu o seară înainte, înseamnă zeci de pixuri terminate și sute de coli albe de hârtie scrise și apoi pierdute, rescrise de la colegul mai atent și apoi iar pierdute. Înseamnă un început pentru noi toți, o amintire pentru fiecare și baza cea mai importantă din viața tuturor celor prezenți.

Facultatea de Mecanică înseamnă mai mult..

Fără comentarii

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.