AlexScrie.Ro

Diacritice.com Nu Mai Este Ce A Fost

1325596307_151090077_1-Fotografii-de--Tastatura-diacriticeErau foarte buni, cel puțin pentru mine. Am „lucrat” cu ei foarte mult timp, dar m-am plictisit să pierd timpul aiurea. Nu este tocmai plăcut să scrii un text, iar când vrei să îi pui diacritice, să îți dea eroare.

Diacritice.com funcționează în modul următor:
Textul lipsit de diacritice trebuie introdus în chenarul de pe site, în etapa următoare alegi forma corectă a fiecărui cuvânt, iar apoi urmează ca aceste alegeri să fie implementate și punct, textul este total în limba română.

De ceva timp lucrurile nu mai sunt atât de roz, apar din ce în ce mai multe erori la ultima etapă. Nu este relaxant să buchisești fiecare cuvânt, să alegi forma corectă a 200-300 de cuvinte și apoi să-ți dea eroare. Apoi trebuie să iei totul de la capăt.

Soluția? Cred că o să mă învăț să scriu direct de la tastatură cu diacritice, o să mă obișnuiesc destul de repede sper eu. Pe lângă această soluție ar mai fi una, caut alt site care să facă ceea ce făcea diacritice.com, dar lipsit de acele erori enervante.

Dacă știți unde bat, lăsați un astfel de site în secțiunea de comentarii, facebook sau mail.

imaginea: bucharestcity.olx.ro

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Acuma am folosit pentru prima dată site-ul de care vorbești în articol, să văd despre ce e vorba. Mi se pare că e o muncă în plus și asta: să scrii fără diacritice, să alegi variantele corecte și după să ai textul relativ scris bine cu diacritice. Oare nu e mai simplu să scrii direct cu ele? Dacă crezi că e greu, să știi că, cu puțin antrenament se rezolvă. Eu scriu întotdeauna direct cu diacritice, nici nu mă mai uit la tastatură și deja, cunosc foarte bine locul literelor speciale. Asta pentru că am exersat atât de mult încât am ajuns să scriu în acest mod.
    Soluția? Ai zis-o chiar tu. Și eu clar ți-aș recomanda să te obișnuiești să scrii direct, să exersezi și ai să vezi cât de simplu ți se va părea. Îți pui tastatura în engleză și română iar cu un simplu Alt+Shift alternezi între ele. Nu ai să-ți mai dorești să faci o muncă în plus pe nici un alt site care îți oferă punerea diacriticelor.
    Eu până și comentariile le scriu așa, m-am prea obișnuit. Și sinceră să fiu, mi s-ar părea aiurea să scriu fără (asta fiindu-mi obișnuința).

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.