Detalii despre Media convertoare de fibra optica

Convertoarele de fibra optica permit realizarea unor conexiuni UTP ale echipamentelor de retea de cupru, printr-o legatura de fibra optica. Scopul este de a profita la avantajele pe care le include fibra optica:

– extinderea legaturilor pe distante mai mari utilizand cablurile de fibra optica
– protejarea datelor de interferente si zgomot
– o extindere viitoare cu o latime de banda mai mare

Conexiunile Ethernet pe baza de cupru sunt limitate pe distante de transmisie de doar 100 metri atunci cand se folosesc cabluri neecranate (UTP). Prin folosirea de media convertoare fibra optica, cablarea de fibra optica poate fi folosita pentru a extinde aceste legaturi pe distante mai mari.

Media convertoarele fibra optica pot fi utilizate si in cazul in care exista niveluri ridicate de interferente electromagnetica. Acesta este un fenomem destul de comun in instalatiile industriale iar aceasta interferenta poate cauza coruperea datelor din linkurile Ethernet pe baza de cupru. Pe de alta parte, datele transmise prin cablurile de fibra optica sunt complet imune la acest tip de zgomot. Prin urmare, media convertoarele de fibra optica va permit sa interconectati dispozitivele realizate din cupru cu fibra optica, asigurand in final o transmisie optima a datelor.

Utilizand media convertoarele de fibra optica putem realiza acum care sunt beneficiile cablarii pe fibra optica in detrimentul celor bazate pe cupru.

Avantajele media convertoarelor fibra optica:
– Protejeaza investitia in echipamentele de retea hardware
– Ofera flexibilitate in sensul ca se pot adauga fibre ulterior
– Nu e nevoie sa faceti schimbari majore pentru ca fibra este mult mai usor de extins si schimbat
– Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet la multimode sau single mode
– convertoare pentru Ethernet la fibra si de la fibra inapoi la retea
– crearea conexiunilor cupru-fibra cu ajutorul unor comutatoare de fibra

Transmitatoarele de cupru utilizate intr-un convertor Ethernet – Fibra schimba un semnal din UTP/ RJ45 la unul care poate fi utilizat de un transmitator de fibra optica. Media convertoarele permit realizarea legaturilor intre diverse cabluri de fibra optica cum ar fi multimode, single mode. Conectorii de interfata a fibrelor pot fi dual ST, dual SC, dual LC sau single SC.

In magazinul online Pro Networking http://www.pro-networking.ro/dispozitive-active/media-convertoare.html exista mai multe optiuni pentru media convertoare. Astfel, aceste convertoare pot fi cu 1, 2, 4 sau 8 porturi UTP, cu 1 sau 2 porturi SFP si mai multe lungimi de unda (incepand de la 850 nm pana la 1490 nm). In ceea ce priveste distanta acoperita de catre media convertoarele fibra optica aceasta poate fi de 550 m, 2 km, 20 km, 40 km, 60 km, 890 km si respectiv 100 km.

Media-Converter-Gigabit-Braun-Group_5061_3

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.