Destinatii turistice aproape de Romania

Incepe sezonul vacantelor, asa ca toata lumea se gandeste deja unde sa-si petreaca binemeritatul concediu anual. Printre cele mai populare destinatii ale romanilor se numara Grecia si Cipru.

Daca doriti sa mergeti in vacanta in afara tarii, dar nu foarte departe, atunci puteti alege Kavala, un oras grecesc aflat la o distanta de doar 575 de kilometri de Bucuresti, mai apropiat chiar si decat Salonicul. Nu este o localitate foarte mare, avand aproximativ 65.000 de locuitori, insa are iesire la mare, fiind cel mai mare port din regiunea greceasca Macedonia, ceea ce inseamna ca se poate face si plaja. Cazarea in Kavala este facila si rezonabila ca pret.

De asemenea, fiind foarte aproape de Thasos, intr-o vacanta care dureaza cateva zile se poate merge si pe aceasta insula, una dintre cele mai frumoase din nordul Marii Egee. Din port, care e un obiectiv turistic in sine, se pleaca zilnic pe aceasta insula dar si pe alte insule apropiate. De aici sunt asigurate legaturi catre destinatii precum Lesbos, Samos, Lemnos, Rafina sau Chios.

Localitatea a prins viata in timpul ocupatiei romane si ulterior a fost si sub ocupatie otomana, fiind in prezent foarte aproape de Turcia. Din acest motiv aici gasim numeroase obiective turistice care au legatura atat cu Imperiul Roman cat si cu Imperiul Otoman. Apeductul construit de Suleiman Magnificul este unul dintre obiectivele cele mai vizitate de turistii care ajung in Kavala. Castelul bizantin sta si el la loc de cinste printre cele mai vizitate locuri din acest oras.

In Kavala se mai pot vizita Imaretul, casa lui Mohamed Ali, fondatorul Egiptului modern, piata care ii poarta numele, Kamares, Muzeul Tutunului, Muzeul Arheologic etc.
Pentru cei care vor sa faca plaja exista cateva optiuni interesante. La doar doi kilometri de centrul orasului se afla plaja Perigiali, la care se poate ajunge cu mijloacele de transport in comun. La fel se poate ajunge si pe plaja Rapsani. Una dintre cele mai interesante plaje din Kavali este Kalamitsa. La aproximativ cinci kilometri distanta se mai gasesc plajele Batis, Tosca si Palio.

Cipru este insula pe care conflictul greco-turc a divizat-o, fiind totusi accesibila turistic in ambele parti. Pentru o vacanta calda si vibranta, recomandam Ayia Napa, o statiune plina de viata, care are in apropiere plaje si golfuri mirifice. Daca sunteti mai familisti, incercati Larnaca, orasul care s-a dezvoltat mult in urma construirii aici a aeroportului. In Larnaca gasesti de toate: restaurante, hoteluri, terase si plaje bine amenajate.

Indiferent ce destinatie alegeti, Grecia sau Cipru, sigur va veti simti teribil de bine, fiindca sunt tinuturi frumoase si binecuvantate cu frumuseti ale naturii pe care nu le poti intalni in alte parti ale lumii.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.