Despre ventilare și aerisire

Sunt de părere că spațiile comerciale, dar și depozitele și orice altă construcție de amploare, ar trebui să aibă o instalație de ventilare care să asigure aerisirea și ventilația încăperii respective, nu doar pentru a evita mirosurile neplăcute produse de lipsa de aerisire, dar și pentru evitarea apariției de mucigai. Consider că orice firmă care se respectă, și nu numai, ar trebui să ia în vedere și achiziționarea unor ventilatoare profesionale, oferite de site-uri ca www.braco-ventilatoare.ro în online-ul românesc. Aceste sisteme sunt foarte moderne și îți pot asigura confortul necesar într-o hală, depozit sau orice spațiu comercial dețineți. Sincer, nici nu cred că o firmă mai poate primi aviz de funcționare fără o astfel de instalație de ventilare, dar pentru această informație nu pot bagă mână în foc, nu m-am documentat foarte bine.

Pentru clienți, dar nu numai, această instalație face mult. Atunci când ai un depozit sau o hală destul de mare, este neapărată nevoie de o instalație de ventilare pentru că aerul să nu fie închis, să nu miroasă urât, să nu se denatureze în vreun fel produsele depozitate în respectivul loc.

produse_ventilatie_2

Pentru că am pomenit acest „disconfort”, o să vă povestesc în rândurile ce urmează o întâmplare mai puțin plăcută cauzată din pricina lipsei unei instalații de aerisire. Eram într-un weekend acasă și căutăm o piesă la mașină, pentru că orașul meu este destul de mic, poți ajunge foarte repede dintr-un loc în altul folosind orice mijloc de transport. Eu am ales să merg cu mașină personală, dar asta este mai puțin relevant. Ideea este ca în fiecare garaj în care am fost, în fiecare hală a vreunui mecanic, mirosea îngrozitor. Pe lângă faptul că îți dădea o stare foarte ciudată când intrai de la aerul de afară într-un aer închis, greu de suportat, într-unul dintre garaje erau depozitate și niște butoaie mari de murături, stricate-dacă mă întrebați pe mine. Nu-mi pot imagina cum poate stă un om mai mult de câteva minute într-un astfel de mediu. Este foarte clar că din cauza lipsei de ventilație într-o încăpere, atât pereții pot suferi niște modificări, indiferent de materialul din care sunt construiți aceștia, dar mai ales angajații se pot îmbolnăvi cu ușurință. Bolile care pot fi cauzate de lipse unei instalații de aerisire sunt destul de greu de suportat, iar cheltuielile aferente medicației pot depăși lejer suma pe care o puteți da pe o instalație de aerisire.

Personal, nu pot sta foarte mult timp, spre deloc, într-un spațiu care nu este aerisit. Nu suport mirosurile ciudate și mi se face greață cu o foarte mare ușurință. Aerul închis nu numai că îmi întoarce stomacul pe dos, dar îmi și provoacă o durere de cap și o stare de moleșeală pe care o pot depăși cu greu. Din cauza acestui „defect” al meu, recomand cu cea mai mare încredere utilizarea unor instalații de ventilare în spațiile comerciale și nu numai, atât pentru confortul angajaților, cât și pentru confortul clienților care urmează să vă pășească pragul spațiului în care a desfășurați activitatea.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.