Despre cel mai trist moment din viață

Mi-am dat seama nu foarte demult că sunt destule momente în viață care te pot dezvolta și îți pot schimba toată concepția ta despre viață în cel mai scurt timp. Nu am trecut prin foarte multe lucruri, dar nici prin foarte puține, iar eu pot vorbi despre anumite aspecte și pentru că am avut sau am prieteni care mi-au povestit exact cum e să treci peste un moment pe care eu nu l-am întâlnit. Îmi place să învăț și din experiențele celorlalți pentru a nu fi nevoit să mă lovesc eu de fiecare dată de greu ca să pot desprinde ceva informații care să-mi folosească în viață.

Când spun momente grele nu mă refer la unele despărțiri a unor tineri care nu aveau mai mult de câteva luni de relație sau la vreo pierdere a unui bun material, ci mă refer la lucruri mai grave, care își pot lasă amprenta asupra persoanei tale foarte adânc, iar acea întâmplare îți poate decide viitorul și gândirea pe care ai s-o abordezi în viitor. Cel mai bun exemplu în acest sens, chiar dacă nu-mi place deloc să vorbesc despre astfel de lucruri, sunt înmormântările. Nu mi-a plăcut niciodată să asist sau să aud despre astfel de evenimente, dar fie că vrem sau nu, fiecare dintre noi mai pierde din persoanele dragi de-a lungul vieții din anumite motive.

Am discutat într-o seară de vară, nu-mi amintesc exact dacă a fost anul ăsta sau anul trecut, cu un amic a cărui frate a decedat într-un accident de motocicletă, iar cele spuse de el m-au marcat și pe mine și m-au făcut să fiu mult mai prudent în orice situație care-mi poate afecta în vreun fel viața. Cel mai trist lucru din povestea lui este că a fost acolo când s-a întâmplat nefericitul eveniment, iar durerea pierderii propriului frate sau unuia dintre părinți sigur este cea mai nedorită și grea dintre toate.

Tipul de care vă spuneam era foarte atașat de fratele sau și a preferat să se ocupe singur de toată înmormântarea lui. Când spun singur mă refer la organizare, pentru că cei care au făcut toată treaba au fost ce de la Funerare Alexandru Pompe Funebre București care au o istorie bogată și au mulțumit (dacă se pot folosi cuvinte de acest fel în astfel de contexte) de-a lungul timpului un număr impresionant de clienți. Firma respectivă se ocupă de toate procedurile necesare unui astfel de eveniment, ca tu să nu mai suferi și din cauza acestora.

În unele zone ale țării se spune că modul în care înmormântezi o anumită persoană spune multe despre respectul pe care i l-ai purtat de-a lungul vieții, iar dacă tu nu faci lucruri în derâdere, mai ales în astfel de situații în care chiar nu este cazul, ar trebui să apelezi la niște profesioniști atunci când se întâmplă un eveniment nefericit. Toate actele vor fi în regulă, iar procedura va fi una exemplară.

Chiar dacă nu este un subiect prea îndrăgit, este unul de care ne izbim de-a lungul vieții, deci nu trebuie evitat.

Articol de la partener.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.