Despre transferurile românilor în Arabia Saudită

Faza cu promovarea fotbalului din Arabia la noi e cam aiurea. Fotbalul de acolo este mai slab ca la noi, nici noi nu avem fotbal, dar ei nici atât. Diferența este că ei aruncă foarte mulți bani în acest sport, chiar dacă nu stau deloc bine.

Fotbaliștii români care se transferă în acel campionat au numai de pierdut. Acolo fotbalul este slab și nu te poți afirma, nu te duci în Arabia ca să joci fotbal, ci să câștigi bani. Lucian Sânmărtean a ales bine, are deja o vârstă și fotbalul se cam termină pentru el, s-a retras acolo și începe să adune bani. Sportul ăsta este mai ușor acolo, cu ce știe el o să facă spectacol cel puțin 2-3 ani. Arabii sunt slabi, Lucian are talent și gleznă fină, nu o să se obosească prea mult.

Cât despre ceilalți, care sunt mai tineri și au ales să joace acolo, nu am cu ce să-i laud. Este clar un pas în spate, s-au pierdut acolo, nu o să mai prindă niciunul din ei un transfer la o echipă mai cunoscută din Europa deoarece toți știu că fotbalul din Arabia e slab, iar jucătorii care acolo sunt vedete, nu sunt nici măcar pentru banca de rezerve a unei echipe care chiar joacă fotbal.

La fel e și cu antrenorii. Arabia e pentru bani, nu pentru performanță.

lucian-sanmartean-arabia

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.