Despre team building și succes

Discutam cu niște prieteni chiar în această seară despre viitor, iar de aici discuția a generat la un subiect extrem de interesant: sportul. Ce legătură are viitorul cu sportul? Nu a fost doar o deviere obișnuită de la un subiect la altul, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, ci chiar au legătură cele două.

Sportul este probabil elementul (dacă-mi permiteți să-l numesc așa) care poate genera succes în orice domeniu. Mișcarea este sănătoasă, iar toată lumea aleargă spre sănătate, de aici și zicala „Sănătatea înainte de toate”. Fără sănătate nu poți avea succes pentru că organismul nu-ți permite să atinge cotele maxime ale potențialului tău.

Sportul în aer liber este cel mai sănătos, din natură ne încărcăm plămânii cu aer curat, ne oxigenăm mintea și putem reveni la lucru în cea mai bună formă. Iar dacă sportul pe care-l practicați se desfășoară în echipă sunteți de apreciat. Înseamnă că sunteți persoana care încearcă să învețe cât mai mult, să câștige cât mai mult din orice activitate desfășurată.

Cei de la Verticala Adverture au o definiție interesantă pentru team building, aceasta deține și explicațiile necesare pentru a o înțelege:

(T + Mb + A )² + O ³ = TMBO => Ep²
T = echipă
Mb = procesul de construire
A= activităţi mai mult sau mai puţin extreme individuale sau de echipă
O = mediu nefamiliar, natural
TMBO = team building outdoor
Ep = echipe performante
t = interval de timp

Sportul în natură, deci în aer liber, în cadrul unei echipe, te poate ajuta să te cunoști mai bine pe tine însuți, să deprinzi noi calități și să trăiești experiențe de neuitat. Poți învăța cum să comunici mai bine cu cei din jur, te relaxezi într-un mod sănătos, îți depășești limitele și înveți să „tragi” și pentru cei din echipa ta.

Trebuie să profităm și de instrumentul de bază al team building-ului, educația experiențială, care înseamnă defapt implicarea într-un anumit domeniu, în cazul nostru sport, și analizarea lui pentru a învăța ceva din asta.

piramida echipei

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.