Despre situații care te educă

Odată cu facultatea au intervenit anumite chestii pe care nu le puteam înțelege dacă nu ajungeam în acest stagiu. Erau situații cu care nu m-am întâlnit pentru că viața nu mi-a oferit această ocazie. Sunt recunoscător deciziei mele de a merge mai departe, din punct de vedere educațional, nu doar pentru că pot deveni un profesionist pe domeniul facultății, ci pentru că am întâlnit situații care m-au educat, care m-au maturizat, dar și pentru că am întâlnit foarte mulți oameni interesanți cu care poți purta o discuție decentă, oameni care au gândiri diferite și productive, care te motivează și te face să mergi mai departe în orice situație.

Un aspect pe care nu credeam că o să-l întâlnesc este legat de alimentație și produsele alimentare. Pentru că nu am pus niciodată foarte mult accent pe modul în care părinții mei păstrează mâncarea, nu m-am documentat despre anumite aspecte precum termenul lor de valabilitate sau despre cum se folosește un aparat de vidat. Despre ultimul aspect sunt foarte multe lucruri de discutat. Un aparat de vidat te ajută să-ți păstrezi produsele proaspete, dar și să nu ai un miros neplăcut în frigider. La cămin, cum stau eu, ar fi foarte neplăcut să ai un miros urât în frigider pentru că automat o să-ți miroasă în toată camera. Pachetele de acasă vin odată pe săptămână sau de cel mult două ori pe săptămână, deci nu poți avea în permanență produse foarte proaspete, eventual cumpărate în aceeași zi în care le consumi.

Sunt de părere că unele experiențe te educă nu neapărat în sensul lor propriu, ci te pune față în față cu unele situații pe care nu le poți întâlni oriunde. Facultatea este, pe departe, o bună ocazie, să te cunoști pe tine mai bine, să-ți faci anumite relații sau pur și simplu să discuți cu oameni cu o gândire pozitivă.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.