Despre relatia mea cu medicina

Nu am stiut niciodata ce denumire are fiecare medic in parte, cu ce se ocupa fiecare, care este mai apreciat, care a invatat mai mult sa ajunga in functia respectiva si care este mai bun ca altul. Nu am fost niciodata pasionat de medicina, nu m-am gandit nici macar o secunda din viata mea sa merg pe drumul medicinei, chiar daca este unul foarte productiv si frumos. Eu am ales mecanica, care este o medicina a masinilor (trebuie sa recunosc acum ca am imprumutat aceasta expresie de la un profesor de curs de la facultatea mea), o medicina insa mai lipsita de responsabilitati, o medicina la care ai mai multe incercari, la care nicio greseala nu poate fi decisiva pentru ca se repara. Un motor mort se mai indreapta, dar o inima care nu mai bate, nu mai poate fi reparata.

medicina

Faptul ca eu nu sunt pasionat de medicina nu ma face insa sa nu-i apreciez pe cei care aleg acest drum. Am avut mereu cuvinte de lauda pentru persoanele care au ales calea mai lunga, care au ales sa traga mai mult la tinerete ca sa aiba mai multe de castigat la batranete, dar cel mai mult i-am apreciat pe cei care au ales sa faca exact ceea ce le place. De cele mai multe ori, in medicina sunt doar oameni carora le place ceea ce fac, este aproape imposibil sa inveti atatia ani despre niste lucruri care nu-ti plac, nu rezista nimeni daca nu are o placere pentru asta.

Ultima data cand am avut de-a face cu un doctor a fost cand mi-am luxat glezna la fotbal. Atunci am mers la un ortoped din orasul meu si am tinut pentru cateva zile glezna fixa, am luat un anumit tratament si m-am dat cu diverse unguente, iar glezna mea era ca noua. Nu va ganditi ca stiam termenul, am cautat in momentul in care am scris acest articol cum se numeste acest tip de medic si am descoperit site-ul www.consultatieortopedie.ro, site ce pleaca cu o idee de apreciat, o idee foarte buna. Este important ca frica de medic sa dispara, iar pentru asta este nevoie si de un mic efort din partea medicului, dar si din partea pacientului. Calea online-ului rezolva multe, sunt sigur ca medicina isi gaseste locul si aici.

Departe sau nu de ce am discutat pana acum, vreau sa-mi arunc o parere si despre sistemul medicinal romanesc si de ce consider ca medicina privata este mai ok decat cea de stat. La noi fiecare om ce munceste pentru stat este platit prost, iar din acest motiv acesti angajati ai statului sunt „fortati” oarecum sa mai faca unele magarii pentru a avea un castig material mai bun. In lupta aceasta oarba dupa bani, majoritatea dintre ei si-au piedut din omenie, iar multi sunt in stare sa refuze sa trateze un pacient daca acesta nu ofera nimic si doreste sa primeasca ingrijirile pentru care a platit la stat ani la rand. In privat macar stii una si buna, „dai un ban, dar stai in fata”.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.