Despre relația dintre patron și angajat

Mă cunosc destul de bine și consider că nu aș putea lucra niciodată pentru cineva la modul în care să am un patron, un șef. Nu numai orgoliul este cel care mă face să gândesc așa, dar și unele principii pe care le am. Consider că sunt capabil să ajung în viitorul apropiat să mă întrețin singur, fără ajutorul părinților (mereu mi-am dorit să-i scutesc oarecum de unele cheltuieli pe care ei nu le înțeleg, dar le dau dreptate, și totuși am nevoie de ele). Aș vrea să mă detașez total de fondurile lor încă din acest an, dacă o să-mi ating targeturile impuse. De asemenea, sunt de părere că au investit destul în mine și am ajuns la vârsta la care ar trebui să-mi produc singur bani încât să trăiesc decent.

Cum spuneam și-n rândurile de mai sus, nu aș putea sta pentru o perioadă foarte lungă stăpânit de cineva. Mi-am dorit mereu independență și cred că la capitolul muncă, sunt foarte multe metode prin care poți ajunge propriul tău șef, mai ales acum, când sunt foarte multe modalități de a câștiga bani pe internet făcând ceea ce-ți place.

Aș vrea să în viitor să conduc o firmă, să am propriul meu sediu și să merg acolo zilnic mândru și plin de chef de muncă. Hala în care o să-mi desfășor activitatea legată de domeniul pe care-l studiez, mecanica, aș vrea să fie unul modern și frumos. Începând de la podele, unde aș merge pe mâna profesioniștilor de la www.podele-tehnice.com/ro/ și până la pereți și tavan, totul aș vrea să arate exemplar, curat și cu mult bun gust. Mă cunosc pe mine și consider că fiecare om ar munci cu mai multă dăruire dacă și-ar desfășura activitatea într-un mediu prielnic și modern. Un spațiu comercial vechi, în care vara ar fi un focar, iar iarna un congelator, nu ar aduce productivitate firmei pe care mă gândesc s-o deschid imediat după terminarea facultății.

Pentru că așa cum nici mie nu-mi place să fiu pistonat de cineva, aș înlocui vorbele urâte adresate de unii patroni angajaților lor cuvinte motivaționale, care ar împinge de la spate într-un mod productiv fiecare angajat. Relația dintre patron și angajat trebuie să fie de prietenie, în niciun caz una în care cel de-al doilea l-ar privi pe patron ca pe un nemernic care trebuie ascultat doar pentru că îi dă banii necesari să trăiască și să-și întrețină familia, ci mai degrabă una de prietenie, de ajutor reciproc.

În altă ordine de idei, mă consider un caz fericit pentru că am o pasiune pentru online și scris. Sunt de părere că acest mediu este mână în mână cu orice activitate pe care o poți desfășura în viața de zi cu zi și împreuna pot duce la un real succes. Vreau să am o afacere offline pentru a nu deveni oarecum obligat să petrec foarte multe ore în calculatorului pentru a-mi câștiga banii suficienți încât să-mi ajut familia actuală, dar și cea pe care o să mi-o realizez în viitor.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.