AlexScrie.Ro

Despre protestele de la Pungeşti

sonda-petrol-281Se petrec anumite lucruri pe lângă mine, mai exact pe la Pungeşti, mă simt puțin aiurea să nu vorbesc deloc despre asta, deși am încercat să ocolesc subiectul.

Pentru niște bani, românii noștri sunt dispuși să distrugă tot ce pot, inclusiv natura. Oamenii din Pungeşti și nu numai s-au adunat să oprească instalarea sondelor pentru gaze de șist, au citit că nu este cel mai înțelept lucru și s-au gândit să facă ceva. Asta e atitudinea corectă. Oamenii își apărau pământul, jandarmii – niște oameni foarte proști, niște sclavi în unele cazuri, au început să bată în acei oameni la comandă. Ieri am înțeles că au omorât un bătrân, astăzi am văzut o declarație de pe patul de spital a acelui bătrân, mai multe despre asta scriu mai jos.

Dacă vreți părerea mea, o să spun scurt: STOP Chevron! Haideți să nu intrăm în anumite discuții științifice, ci doar să luăm exemplu unor țări civilizate. Bulgaria (nu este chiar cel mai bun exemplu de țară civilizată, dar la capitolul ăsta stau mai bine ca noi) au interzis instalarea sondelor pentru gaze de șist, la fel și Franța. Asta ar fi unu.

Doi. Am văzut mai devreme la tv, când stăteam la masă, un prost pe la Realitatea sau România TV care certa un protopop de la Bârlad care este împotrivă Chevron. A spus la un moment dat și ceva de genul: „ce e sub pământ nu este al vostru, vă mutăm cu totul de acolo”. Să mori tu? E pământul lu’ mă-ta să muți pe cine vrei tu?

Așa, acum faza cu bătrânul despre care am scris mai sus. Pe capitalismpepaine.ro am văzut o știre cum că Costache Spiridon a murit. Pe vrn.ro era vorba despre același Costache Spiridon, dar aici bătrânul dădea o declarație de pe patul spitalului. Pe primul site, bătrânul AVEA 80 de ani, când pe vrn.ro bătrânul ARE 57 de ani.

Banii ne distrug.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Alex, dacă-mi permiți un sfat: nu te lăsa atras în manipulări. Cum îți explici că din 10 companii care au licențe de exploatare a gazelor de șist doar la cele americane sunt proteste? La cele rusești totul merge ca uns…

  2) „ce e sub pământ nu este al vostru, vă mutăm cu totul de acolo”. Ne place sau nu, constituția tării nostre spune că ce este sub pământ este al statului. Avem un sistem diferit de americani, unde ce este sub pământ este al proprietarului pământului. Apropos de mutat: nu este plăcut, dar câteodată este necesar. Altfel nu am avea nicio șosea și nicio autostradă.

  Să nu mi-o iei în nume de rău. Vroiam doar să-ți atrag atenția la lucruri care-mi par fundamental greșite. Și bănuiesc că pe mine nu mă suspectezi că sunt „vândut” 🙂

  • Multumesc Laurentiu, imi place cand cititorii mei vin cu pareri pro si contra.
   La expresia „ce e sub pamant nu este al vostru, va mutam cu totul de acolo” nu mi-a placut ca a fost spusa cu un tot mult prea superior, iar cel care a spus asta nu era chiar cel mai in masura.
   Eu sunt CONTRA exploatarea gazelor de sist, daca tu esti PRO, nu inseamna ca trebuie sa ne certam si sa ne catalogam drept „vanduti”.

 • Eu sincer nu am o atitudine pro sau contra. Doar că mă enervează cei care încercă să ne manipuleze într-o direcție sau alta.

  În cazul Roșia Montana de exemplu… ca ființă sunt împotriva, dar nu vreau să le fac jocul celor care finanțează netransparent niște ONG-uri. Adică nu văd diferența între propaganda RMGC și propaganda ONG-urilor. Ambele au interese în spate. Și atunci cum aș putea să mă raliez uneia dintre părți?

 • RTV, realitatea si inca 2,3 televiziuni au luat bani pentru a promova asta. gandeste-te ca au fost bani legali, dar ce se intampla cu cei ilegali nu stie nimeni… asadar… nu te lasa manipulat de TV…

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.