Despre protestele de la Pungeşti

sonda-petrol-281Se petrec anumite lucruri pe lângă mine, mai exact pe la Pungeşti, mă simt puțin aiurea să nu vorbesc deloc despre asta, deși am încercat să ocolesc subiectul.

Pentru niște bani, românii noștri sunt dispuși să distrugă tot ce pot, inclusiv natura. Oamenii din Pungeşti și nu numai s-au adunat să oprească instalarea sondelor pentru gaze de șist, au citit că nu este cel mai înțelept lucru și s-au gândit să facă ceva. Asta e atitudinea corectă. Oamenii își apărau pământul, jandarmii – niște oameni foarte proști, niște sclavi în unele cazuri, au început să bată în acei oameni la comandă. Ieri am înțeles că au omorât un bătrân, astăzi am văzut o declarație de pe patul de spital a acelui bătrân, mai multe despre asta scriu mai jos.

Dacă vreți părerea mea, o să spun scurt: STOP Chevron! Haideți să nu intrăm în anumite discuții științifice, ci doar să luăm exemplu unor țări civilizate. Bulgaria (nu este chiar cel mai bun exemplu de țară civilizată, dar la capitolul ăsta stau mai bine ca noi) au interzis instalarea sondelor pentru gaze de șist, la fel și Franța. Asta ar fi unu.

Doi. Am văzut mai devreme la tv, când stăteam la masă, un prost pe la Realitatea sau România TV care certa un protopop de la Bârlad care este împotrivă Chevron. A spus la un moment dat și ceva de genul: „ce e sub pământ nu este al vostru, vă mutăm cu totul de acolo”. Să mori tu? E pământul lu’ mă-ta să muți pe cine vrei tu?

Așa, acum faza cu bătrânul despre care am scris mai sus. Pe capitalismpepaine.ro am văzut o știre cum că Costache Spiridon a murit. Pe vrn.ro era vorba despre același Costache Spiridon, dar aici bătrânul dădea o declarație de pe patul spitalului. Pe primul site, bătrânul AVEA 80 de ani, când pe vrn.ro bătrânul ARE 57 de ani.

Banii ne distrug.

4 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.