Despre pasiunea mea – mașinile

În ultimul timp, mai exact în ultimele 4 luni-de când am luat permisul auto categoria B, o mare parte din atenția mea se orientează spre mașini. Spun în ultimele 4 luni pentru că de atunci a început să fie treaba mai serioasă, dar asta nu înseamnă că înainte de această perioadă eram paralel cu tot ce se întâmpla pe piața auto. Îmi plac foarte mult mașinile, cred că această plăcere am moștenit-o de la tatăl meu care este șofer de foarte mulți ani-pot spune că meseria lui este mai bătrână decât mine cu aproape 10 ani, dar și de la unchiul meu care activează în acest domeniu. El deține un service auto, unul dintre cele mai cunoscute și apreciată din județul în care stau. Pentru că această pasiune nu se oprește din a se dezvolta în mine, mă trec tot felul de gânduri prin care să îmbin pasiunile mele-mașinile și online-ul. Nu este o idee nouă, este plin internetul de site-ul care oferă piese auto online ieftine, dar un site bun și niște servicii bune oferite la timp o să prindă întotdeauna.

Bineînțeles că facultatea mi-am ales-o pe acest domeniu. Am avut de ales între informatică și mecanică și am ales cea de-a doua ramură gândindu-mă că din online poți face bani chiar și fără studii, dacă ești bun pe ceea ce faci, poți câștiga poate mai bine decât unul care a urmat câțiva ani de studiu pe acest domeniu. Așadar, urmez studiile la Facultatea de Mecanică din Iași pe ramura Inginerie Auto, iar planurile mele de viitor sună destul de bine, la momentul actual.

skoda-octavia-alexscriero

Am de gând că după ce termin studiile să urmez și un master, tot pe această specializare, pentru a putea activa ca ingineri auto la propria mea firmă, să nu fiu nevoit astfel să plătesc alt om care să-mi fac munca pe care eu o pot face în afacerea mea. Pe perioada masterului vreau să lucrez într-o firmă din acest domeniu, pentru a fura meserie de la cei mai vechi în domeniu. În acei doi ani de master nu am de gând să aplic la joburile care mă plătesc cel mai bine, ci o să aplic la firmele mari, care mă învață ceva despre piață auto și care o să facă din mine un inginer auto destul de bun care se poate descurca singur cu propria afacere.

O să mă interesez atunci despre fondurile europene care pot fi alocate pentru un tânăr care a ieșit de pe băncile facultății și vrea să-și deschidă propria afacere, mă gândesc la un centru ITP și o vulcanizare undeva în orașul meu, cred că aceste două proiecte mi-ar garanta pe termen lung o viață liniștită și decentă, fără grija zilei de mâine. Astfel, viitorii mei copii vor avea parte de tot ce își doresc, iar afacerea va rămâne pe mâinile lor, în caz că totul va merge bine și lucrurile nu se vor schimba radical.

driver

La aceste două proiecte bineînțeles că o să le promovez și în online, poate îmi voi deschide și un magazin online pe acest domeniu, pe lângă site-urile de prezentare a centrului ITP, respectiv a vulcanizării. Mă gândeam, dar tot la stagiul de gând rămâne deocamdată, că dacă acest două lucruri merg, nu ar strica și o spălătorie auto, la service nu mă gândesc pentru că în zona pe care eu o „vânez” activează unchiul despre care am scris în rândurile de mai sus. Iar dacă el se ocupă cu reparații, eu aș vrea să mă ocup cu celalalte ramuri, mai mici, dar totuși esențiale și foarte căutate. Mă gândesc că mașinile nu vor dispărea prea curând, iar fiecare dintre noi avem nevoie de serviciile despre care eu am scris mai sus că idee de afacere.

Prietena mea este sătulă de povestea scrisă de mine acum, a auzit asta de prea multe ori, dar știu că se bucură mereu când aude ceea ce am de gând să fac, nu sunt niște idei de luat în râs, iar cu ambiție și multă muncă, ele pot deveni realitate.

Mă focusez acum pe facultate, vreau să termin acești 6 ani de studii (4 ani de licență + 2 ani de master), iar după îmi voi luă viața în piept, nu vreau să mai depind de părinții mei, ba chiar mai mult, vreau să le întorc tot ajutorul oferit până la această vârstă. Am spus-o și am s-o spun mereu, vreau să fiu un antreprenor tânăr, un om de succes cu o vârstă fragedă, pentru ca în tinerețe avem nevoie de cei mai mulți bani. Nimic nu mă poate ține departe de online, deci până atunci și chiar și după aceea, voi fi prezent în online cu proiecte diverse. Tot ce pot să promit este blogul acesta nu se stinge următorii (cel ) 6 ani. Îmi place ceea ce fac vreau merg cu minte:”ceea ce- place vei avea succes”!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.