Despre mecanică și pasiunea pentru mașini

Mecanica este un domeniu care necesită foarte multă atenție, dar și cunoștințe. Mai este numită și „medicina mașinilor de orice fel”, iar această poreclă i se potrivește ce mai bine. O mașină necesită foarte multă atenție pentru a o îngriji, dar și pentru a o repara atunci când situația o cere. Personal, îmi place foarte mult să citesc articole despre detalii tehnice, despre piese auto, reparații și tot ce ține de meseria de inginer mecanic, meserie în care urmează să profesez după terminarea cursurilor. De când dețin permisul auto am întâlnit puține situații care să mă oblige într-un mod sau altul să mă documentez mai atent despre probleme majore, precum cele legate de motor sau de cutia de viteze, dar cu toate astea, am asistat la discuții despre aceste probleme ce pot apărea oricând la o mașină.

Pentru că internetul este un mediu care ne oferă foarte multe informații, am observat un număr tot mai mare de site-uri ce se ocupă cu vânzarea anumitor piese pentru mașinile noastre. Un site care mi-a atras atenția este cel al firmei Mora ZF, firmă ce se ocupă cu succes de foarte mulți ani de reparații cutii de viteze. Deși cutiile de viteze sunt pentru camioane și autobuze, deci mașini cu o gabarit impresionant, putem găsi foarte multe informații valoroase și pentru mașinile mici, cele pe care le conducem zi de zi.

Mi-ar face plăcere să învăț mai multe detalii tehnice la facultatea la care sunt înscris, chiar dacă meseria de inginer nu presupune muncă fizică de acest fel. Pasiunea pentru mașini și mecanică mă face să intru în contact cu foarte multe persoane cu aceleași plăceri ca ale mele, astfel construindu-se un grup de oameni cu gândiri diferite, dar pasiuni comune. Din aceste cercuri de prieteni nu pot ieși decât lucruri constructive.

Mereu am fost atras de mașinile mari, mi-aș dori să conduc cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp un astfel de autoturism.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.