Despre frica de dentist

Am un coleg care tot merge de câteva săptămâni la stomatolog, iar aceste vizite îl stresează mereu, chiar dacă a devenit ceva obișnuit pentru el. Pentru că m-am aflat și eu în situația lui și știu ce înseamnă să-ți fie frică de dentist, mă feresc să fac bășcălie pe seamă lui, ba chiar mă gândesc că sunt soluții eficiente, care se folosesc pentru a scăpa de acest stres.

Am avut primele intervenții stomatologice acum câțiva ani, când mi-am pus două plombe ce le dețin și acum, iar atunci am învățat să-i înțeleg pe cei care au frică de dentist. Sincer vă spun că mie nu-mi era frică, numai că abia așteptam să trec peste acele vizite. Este imposibil să nu te gândești că ți se întâmplă ceva rău atunci când stomatologul îți „introduce” (cam forțat termenul) acel aparat similar unui flex în miniatură și simți cum îți sar bucăți din măsea prin gură.

Am scris despre soluții, am aflat astăzi despre un nou termen, se numește inhalosedare, este un cuvânt din câmpul lexical al stomatologiei și constituie calea prin care vizitele la dentist sunt mai puțin dureroase și stresante.

Ce este defapt inhalosedarea?
Este un gaz care te liniștește în timpul intervenției, un fel de anestezic mai modern care te scăpa de durere. Aparatul de inhalosedare folosește un amestec de protoxid de azot și oxigen și transmite o senzație de prospețime pacientului.

Nu am avut foarte multe probleme cu dantura, în principiu stau destul de bine la capitolul ăsta. Cu toate astea, data viitoare când voi merge la dentist, vreau să încerc acest aparat, nu vreau să mai simt niciodată acea durere iritantă, seacă, provocată de diversele ustensile ale stomatologului.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.