Despre frica de dentist

IMG_9702-350x260Ca fiecare copil, mă temeam să merg la dentist atunci când au început durerile de măsele, iar această frică era cauzată de anumite povești și idei prostești ale celor mai mari care să ne sperie pe noi, cei mai mici, astfel încât să stăm cuminți „că altfel ne duce la dentist și rămânem fără niciun dințisor în guriță”. Era asta și un film sau un desen animat, nu-mi amintesc exact, a trecut foarte mult timp de atunci, în care un dentist malefic își folosea ustensilele în alte scopuri, mai puțin ortodoxe și le făcea rău celor care îl deranjau.

De fapt, frica de dentist ar trebui tratată și evitată cu ajutorul părinților încă din primii ani a unui copil, deoarece, în viață, nu vom merge doar o singură dată la un astfel de medic, deci trebuie să ne obișnuim cu ideea și să privim dentistul ca pe un om care vrea să ne facă bine, asta dacă omul este profesionist și știe ce face (sunt cazuri în care dentistul face mai mult rău decât bine, o să vă povestesc într-un articol viitor despre astfel de evenimente neplăcute întâlnite de anumite persoane). În plus, acum medicina a avansat atât de mult încât orice intervenție poate fi făcută fără niciun fel de durere din partea pacientului.

Ultima dată când am fost la un dentist a fost anul trecut, când mi-am „reparat” toată gura, iar vizitele la dentist erau destul de dese și lungi. Cum sunt un mare iubitor de dulciuri și cola, medicul a avut destul de multă treabă la mine, chiar dacă obișnuiesc să mă spăl pe dinți de cel puțin o dată pe zi. Acum nu mai am nicio problemă, nu mai resimt nicio durere, sfătuiesc pe această cale toți cititorii să meargă la controale la dentist, iar pentru cei cu o mentalitate învechită care preferă să apeleze la un medic stomatolog doar atunci când dantură este praf, vă anunț că aici poți găsi proteză dentară.

Durerea de dinți este cea mai insuportabilă pentru că aceasta radiază, iar de multe ori te înșeli și crezi că ai probleme cu gâtul sau la ureche, la fel cum am pățit eu înainte să merg la medicul stomatolog. Nu puteam dormi noaptea, nu puteam mânca nimic, iar băuturile puțin reci îmi provocau dureri insuportabile, dureri care nu-mi dădeau pace și nu mă lăsau să mă concentrez asupra lucrurilor pe care doream să le fac.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.