Despre fotografiile de profil pe FaceBook cu steagul Franței

Nu se bucură nimeni pentru cele întâmplate ieri în Franța (știți deja povestea, e inevitabil să nu o știți, deci nu o să mai prezint evenimentul), e cu adevărat un fapt neplăcut și dureros, familiile celor care au pierit merită solidaritatea și condoleanțele noastre, dar ca român îmi vine destul de greu să sărut în dos, chiar și printr-o simplă fotografie de profil, un stat care nu au spus niciodată nimic bun despre noi, ba mai mult, ne-au umilit și ne-au jignit de fiecare dată când au prins ocazia.

Am văzut multe discuții despre alegerea făcută de conducerea FaceBook după acest eveniment, românii au mușcat faza și au funcționat după modelul „oaia”, dacă prietenul X-ulescu are, eu de ce să nu-mi pun? Majoritatea nici nu știu prea multe despre evenimentul din Franța, nu s-au interesat, nu au citit și nu au o părere despre asta, dar steagul Franței este drept fotografie de profil a paginii lor, iar asta nu este ceea ce a vrut FaceBook să facă.

Nu spun să nu fii solidar sau să nu ai o părere de rău în urma atentatelor, ci spun doar că noi oricum rămânem niște țigani și niște sclavi pentru francezi, indiferent de fotografiile noastre de profil. Nu ești alături de cei care sunt acum în suferință în niciun fel, fotografia ta de profil nu o să liniștească mama a cărui copil a fost împușcat de teroriști și nici nu o să-l ridici pe copil din mormânt pentru a opri lacrimile mamei.

oaia-neagra

4 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.