Despre fairplay-ul bicicliștilor în trafic

După cum bine putem observa fiecare dintre noi, bicicliștii sunt acești mici dumnezei care trebuie privilegiați în trafic, încurajați să aleagă acest mijloc de transport și alte bla-blauri.

Nu zic că nu trebuie să existe o înțelegere între șoferi și bicicliști, dar nu consider normal ca eu să stau la volanul unei mașini de 2 tone în spatele unui biciclist care-mi poate frâna sau schimba direcția oricând. Mai mult decât atât, sunt o mulțime de situații în care acești bicicliști atacă cât mai mult centrul sensului de mers, fapt care mă obligă pe mine să-l depășesc cât mai pe contrasens. Mulți dintre bicicliști nu au condus vreodată ca să înțeleagă cât e de trist să frânezi complet sau să ții mașina între viteze din cauza unuia care nu știe să meargă cât mai aproape de trotuar.

Biciclistul nu se uită pe contrasens și nu are pic de fairplay în trafic încât să mă înțeleagă că eu trebuie să opresc mașina în spatele lui pentru că nu-l pot depăși din cauza altei mașini care vine de pe contrasens. El știe că are dreptul de a circula pe acolo și atât, devine mai prudent doar după ce julește asfaltul.

Da, avem nevoie de mai multe piste de bicicliști, de străzi cu mai multe benzi, avem nevoi multe, dar până atunci trebuie să învățăm să ne orientăm în trafic mai mult decât scrie în lege. Mergi în fața mea pe o bicicletă de 10kg? Eu trebuie să opresc 2 tone când ți se trezește ție să-mi faci vreo schemă. Mergi cât mai aproape de trotuar și lasă-mă să-mi fac și eu treaba fără să ne înjurăm unul pe altul.

6 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.