Despre fairplay și puterea negativă a vorbelor

Am descoperit în această perioadă în care nu aveam nevoie de această descoperire anumite persoane destul de importante și influente în viața mea cărora le place să aplice lovituri continue, chiar dacă ești la pământ. Fiecare încercare de-a mea de a-mi reveni este oprită de noi critici, noi injurii și cuvinte urâte, care nu fac nimic altceva decât să descurajeze, să taie din elan și să te izoleze de lume, să-ți fie rușine să dai ochii cu alte persoane și să comunici cu aceștia.

depression

Indicat ar fi să stăm departe de astfel de persoane care fac o dramă din orice problemă care poate fi rezolvată cu ușurință. Ce facem atunci când îți este imposibil să te detașezi de aceste persoane? Am ajuns să cred că greșeala pe care am făcut-o îmi distruge toată viața, că nimic nu mai are rost, chiar dacă soluții de rezolvare sunt, chiar dacă sunt și părți pozitive în ea (am înțeles și învățat multe lucruri).

Nu distrugeți optimismul copiilor voștri, prietenilor voștri sau chiar ale unui necunoscut. Când moral o persoană stă prost, este cel mai ușor să-l distrugi, fiecare cuvânt sau atitudine din jurul lui îl deranjează puternic. Nu înlocuiți vorbele bune, motivaționale cu reproșuri și critici. Nu-i tăiați elanul unui tânăr care a realizat că a greșit și este dispus să-și îndrepte greșeala, nu-l faceți să creadă că este slab și incompetent.

Evitați cuvintele grele precum „dezamăgire”, „din cauza ta” ori alte cuvinte sau expresii care înlocuiesc cuvântul „prost”. Sunt greu de dus și-i opresc zborul, ascensiunea persoanei aflate într-un moment critic.

Învăț în aceste zile de la niște persoane foarte importante din viața mea cum să NU te porți cu persoanele care au dat greș, care sunt într-un moment de coborâre, care primesc o palmă de la viață și încă sunt confuzi. Haideți să încercăm să fim mai buni între noi, măcar cu cei apropiați. Repet, nu loviți o persoană atunci când ea este deja la pământ. Motivați-o! Ajutați-o să se ridice! Fiți fairplay! Chiar și în sporturile de contact, cel aflat la podea, este ajutat să se ridice.

Sfat pentru cei care trec printr-o perioadă mai grea: Nimic nu vă poate opri din a vă îndeplini visul! Luptați pentru ce visați, luptați pentru obiectivele voastre. Încercați să învățați din orice, există o parte pozitivă și în cel mai rău lucru. Fiecare palmă o primim pentru a ne trezi la realitate, chiar dacă nu suntem ajutați de cei din jurul nostru, moral, mă refer, căutați surse de putere, de motivație, de optimism și reveniți pe drumul vostru.

soferCăutați locuri care vă liniștesc, care vă motivează. De exemplu, eu mă simt cel mai bine într-o mașină, visez de mic să pot conduce, iar de fiecare dată când mă urc pe locul șoferului îmi imaginez cum ar fi să am carnet și să fac o plimbare care mă detașează de la stres și critici, țin volanul în diferite moduri învățate de la șoferi, îmi imaginez pe unde aș vrea să mă plimb cu mașina și cât de mare încredere mi-ar da un permis de conducere. În cazul meu, acest vis (de a fi șofer) nu este realizat, dar mă face să uit pentru câteva momente de tot. Voi încercați să găsiți liniște în visele voastre gata-împlinite, bănuiesc că este mult mai productiv.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.