Despre cumpărăturile de Crăciun și spiritul acestei sărbători

În această perioadă, când sărbătorile de iarnă se simt, iar spiritul petrecerilor plutește în aer, toată lumea merge la cumpărături și își umple coșurile cu tot ce este mai frumos. Tindem, chiar dacă vrem sau nu să recunoaștem, să devenim mai deschiși spre cumpărături și să cheltuim bani cu mai multă ușurință ca în timpul anului. Fie că ne pregătim pentru sărbători sau pur și simplu ne luăm fel și fel de piese vestimentare noi, suntem foarte fericiți ori de câte ori plecat cu brațele pline dintr-un magazin.

Am văzut zilele trecute, într-un mall din orașul în care eu studiez, foarte multe femei care-și cumpărau rochii elegante. M-am dus direct cu gândul la petrecerea de revelion, acolo unde toate lumea este îmbrăcată foarte elegant, iar femeile se întrec în rochii cât mai frumoase și croite din materiale cât mai scumpe. Este fără doar și poate perioada din an în care magazinele de îmbrăcăminte doboară orice record la vânzări, iar acest lucru se poate observa cu ușurință atunci când mergem la o plimbare prin orice centru sau mall din țara noastră. Mai mult ca niciodată, oamenii stau la cozi la casele magazinelor de firmă din mall-uri, dar și la bancomatele din aceeași incintă.

Sincer fiind, îmi place când văd agitația asta, chiar dacă nu sunt adeptul îmbulzelii, dar deocamdată simt o stare de bine și un spirit de sărbătoare care îmi face bine. Nu am mai simțit sărbătorile de iarnă de foarte mult timp, iar acum rămân surprins când văd că anumite lucruri specifice sezonului mă fac să zâmbesc. M-am bucurat până și la aprinderea luminițelor din oraș, lucru care nu mă influența în niciun fel în trecut.

Mă bucur că mi-am revenit și că pot simți și eu acest spirit al Crăciunului. A fost un sfârșit de an destul de greu în care chiar pot să spun că am muncit, iar toate activitățile pe care le-am făcut m-au făcut să mă bucur mai mult de timpul liber, chiar dacă nu pot sta foarte mult timp într-un loc.

Îmi place să ies să mă plimb în locurile publice care au fost decorate cu fel și fel de instalații, steluțe, globulețe ori pinguini, moși Crăciuni și tot ce se mai poate folosi pentru a te introduce în povestea asta minunată a acestei sărbători.

Revenind la cumpărături, știu că este cea mai costisitoare lună. Ba chiar mai mult decât atât, chiar am simțit pe propriul buzunar acest lucru, dar nu ne putem plânge de acest lucru deoarece trecem cu ușurință peste supărările provocate de situația financiară atunci când primim în cadou care pentru noi înseamnă mult sau petrecem pur și simplu timp cu cei dragi. Și în plus, la fel că în cazul meu, atunci când ai ceva timp liber după o lungă perioadă de timp pe care ai încărcat-o cu foarte multe activități, nici nu îți vine să îți mănânci de sub fund (așa cum spunem noi, românii), ci vrei să te simți bine și să îți încarci bateriile pentru un nou an plin de muncă.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.