Despre aspectul cladirii tale si constructii abandonate

Am fost mereu de parere ca Romania are un potential foarte mare, dar oamenii din ea nu doresc sa fim o tara respectata, o tara care sa starneasca invidie si foarte multe laude, ci fiecare isi vede de interesul sau si incearca sa profite cat mai mult. Nu am facut niciodata politica si nu cred ca o sa intru in acest domeniu prea curand, dar cand vine vorba de cladiri si infrastructura, inevitabil te gandesti si la cei care conduc aceasta tara si iti pui intrebari ca „de ce nu vor acestia sa faca ceva cu cladirile vechi?” sau „de ce sunt atat de multe terenul nefolosite si cladiri nelocuite?”. Raspunsurile duc intr-o discutie mai sensibila si nu ma simt pregatit si intru acolo.

In vacante, ma plimb destul de mult prin tara noastra, nu am parasit niciodata tara, decat pana la fratii moldoveni si pot spune ca avem o tara minunata si foarte bogata. Avem foarte multe cladiri impresionante cu o istorie bogata in spatele lor, cladiri care ar trebui pastrate intr-o forma cel putin decenta pentru ca acestea atrag anual foarte multi turisti interesati de obiceiurile si locurile noastre. Tind sa cred ca tara noastra e mai apreciata de strainii care ne viziteaza anul decat de romanii care traiesc zilnic aici.

Sunt foarte multe moduri de a reconditiona o cladire, materialele au evoluat, iar modul de lucru este mult mai usor datorita tehnologiei. Nu consider o investitie imensa in a cumpara niste tencuiala decorativa pentru unele cladiri care produc inzecit intr-o singura zi in care primeste turisti.

De mic copil m-am gandit la aceste lucruri si mereu mi-am spus ca la un moment dat o sa ma ocup de una sau mai multe cladiri vechi, de care lumea a uitat, care in trecut au fost fabrici sau blocuri locuite de oameni, daca situatia financiara o sa-mi permita. Am crescut si acest gand nu mi s-a schimbat, o sa fac pe cat posibil sa realizez aceasta „promisiune”, daca lucrurile vor merge bine pentru mine, asa cum le vad eu.

Totusi, exista si oameni care gandesc pozitiv si incearca sa mai salveze cate ceva din aceste cladiri parasite si uitate de lume. Multe persoane care-si permit, achizitioneaza astfel de cladiri, care sunt foarte ieftine tocmai din cauza faptului ca au fost uitate de lume si au fost parasite pentru foarte multi ani, si isi deschid afaceri sau le renoveaza si le scot la vanzare. Acest lucru ar putea fi facut si de administratiile locale din judetele in care pot fi gasite astfel de cladiri.

In alta ordine de idei, am observat si multe case care pe interior arata minunat, iar in exterior lucruri nu sunt atat de roz. Nu inteleg aceasta mentalitate, chiar daca interiorul te avantajeaza, de ce sa lasi casa sa arate urat pe exterior? Magazine ca e-izolatii.ro iti pot da foarte multe idei de renovare si infrumusetare, idei care iti pot fi de folos daca ai de gand in viitorul apropiat sa te ocup de locuinta ta.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.