Despre antreprenoriat și internet

Antreprenoriatul începe să prindă contur și la noi în țară, chiar dacă este târziu, există o șansă să crească frumos și în România. Spun asta pentru că am văzut tot mai mulți tineri care vor să fie propriul lor șef și să lucreze mai puțin pentru alții și mai mult pentru ei. Iar acest aspect este cel puțin interesant din mai multe motive și merită urmărit acest sindrom deoarece persoanele care iau astfel de decizii sunt foarte bine puse la punct, de cele mai multe ori, și pline de idei revoluționare. Pentru că, în alte cuvinte, despre asta este vorba în antreprenoriat: să fii altfel, să fii bun, să ai idei, să muncești pentru visul tău, să inspiri alți oameni să se dezvolte personal și să ajungă la cea mai bună formă a lor, financiar și profesional vorbind.

Mediul online merge mână în mână cu antreprenoriatul și cu tinerii pentru că mulți dintre noi am înțeles că cele mai multe persoane se pot exprima mai liber din spatele tastaturii (uneori prea liber), chiar dacă nu este cea mai productivă cale, dar poate reprezenta un început promițător în comunicare. Iar cei care nu au înțeles până acum că internetul ajută și dezvoltă, ar trebui să facă o analiză mai amănunțită a ceea ce înseamnă internetul în România. Pe lângă că-ți permite să ajungi la o masă mare de oameni care, în timp, pot deveni potențiali clienți, te pune în contact și cu alți profesioniști din alte domenii. Iar părerea mea despre aceste legături este că cei mai buni trebuie să colaboreze cu cei mai buni pentru a se dezvolta (citește de mai multe ori, are logică!).

Și am trecut de mult de etapa aia în care internetul era doar pentru copii, acum și o firmă de contabilitate este prezentă în online, o bibliotecă, orice instituție cât se poate de serioasă, etc.

4 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.