Despre accidentele intentionate si magarii din trafic

Nu am de foarte mult timp permisul auto, dar nici nu am condus cum ar conduce un incepator in mod normal. Din cate stiu, in primul an este indicat sa parcurgi la volan doar 30 de km/zi, sa faci astfel 10.000 de km pe an, deci abia dupa sa fii numit „sofer” in adevaratul sens al cuvantului. Eu am parcurs peste 10.000 de km din 4 aprilie pana astazi si am intalnit destul de multe cazuri din care sa invat. Unii ar putea face glume gen „nici nu s-a uscat cerneala pe permis si tu deja comentezi despre sofat, condus si masini”, nu o sa ma supar, ba chiar mai mult, o sa le dau dreptate, dar o sa ma scuz cu ideea ca mie imi place sa scriu orice, sa imi spun parerea despre orice, asta nu inseamna ca ma laud cu abilitatile mele de sofer sau ca ma dau mai „bengos” decat alti posesori de permis de conducere.

Imi place sa vorbesc despre masini, as putea pierde zile facand asta, fara sa ma plictisesc. Uneori ne adunam toti prietenii care avem permise si discutam cele intamplate in trafic, cum am evitat fiecare cate un posibil accident, cat de cretin era taximetristul care ti-a iesit brusc in fata, cum dadea unul din sens prioritatea altuia care nu intrase in sens si fel de fel de astfel de intamplari, timpul trece, plictiseala nu apare. Defapt, cam asta vreau sa scriu si in acest post, despre un subiect discutat cu prietenii, subiect care poate starni diverse pareri.

Trafic-rutier

Se poarta de ceva timp si sunt sigur ca ati auzit macar odata despre accidentele facute intentionat. Sunt fel si fel de cazuri in care anumiti participanti la trafic urmaresc sa te intimideze, sa te sicaneze si sa intri in ei pentru a le plati repararea masinii, masina care cu siguranta are foarte multe probleme si proprietarul nu doreste sa o repare pe banii lui. In orasele mari sunt unii care urmaresc soferii care merg la terasa si-s comanda cate ceva de baut, cand acesta urca la volan, o alta masina intra in ei si chiar daca nu este vina lor, faptul ca au consumat alcool ii face sa scoata bani frumosi din buzunar pentru a nu fi sunata politia rutiera. Un prieten de-al meu a fost victima unui accident premeditat intr-un alt oras. Acesta mergea normal pana cand un alt participant la trafic a inceput sa-l sicaneze, ca mai apoi sa-i dea voie sa intre pe alta banda la „libera intelegere”, iar cand acesta schimba banda, masina care se afla la vanatoare de accidente a intrat in el, chiar daca mai devreme ii permise sa faca aceasta manevra. Pentru ca nu a stiut sa apeleze la un avocat accidente rutiere, prietenul meu a fost nevoit sa plateasca aproape 500 de euro pentru o aripa si un far. Pretul acestor piese nu este nici pe departe atat de mare, dar pentru a nu fi chemata politia, se mai recurge si la astfel de intelegeri intre doi soferi care au facut accident.

Ajung sa cred ca trebuie sa ai mai multa grija la ce fac ceilalti din trafic, nu la ce faci tu. Fiti prudenti!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.