Defect profesional

Înainte aveam o problemă care a devenit atât de stresantă încât am decis să-mi pun capul cu ea și să o rezolv: nu-mi puteam spune părerea și alegeam de cele mai multe ori să nu mă bag în diverse discuții pentru că nu mă puteam exprima în limbaj verbal ca în scris. Iar asta era enervant. Îmi notam mereu temele de discuții și alegeam să le dezbat pe blog, era bine pentru blog, pentru online, dar nu și pentru mine, deoarece nu primeam răspunsul la părerea mea de la persoanele care dezbăteau acea discuție.

blogging-alexscrieroÎn ultima perioadă am început să vorbesc, să-mi spun părerea, să critic. Iar asta este cu două tăișuri. Este bine pentru că pot fi corectat atunci când greșesc, dar și apreciat atunci când am dreptate sau văd lucrurile din altă perspectivă. Este rău pentru că îmi pun multă lume în cap. De cele mai multe ori părerea mea nu coincide cu a celor din jur, fie ei profesori, colegi sau persoane mai în vârstă, sunt prea direct și mulți au impresia că „le dau peste nas” și sunt văzut mai puțin bine.

Una peste alta, mă bucur pentru această reușită personală, sunt mult mai încrezător în mine și nu mi-e teamă să-mi spun opinia, fie ea și greșită. Din contra, învăț mai multe lucruri, dar și demonstrez că sunt capabil să văd lucrurile din alt unghi și că am caracter.

PS: Politica începe să mă intereseze și cred că o să discut mai multe probleme din acest domeniu, nu în termeni politici, ci doar îmi spun părerea și calea spre mai bine, văzută de mine.

Foto: AlexScrie – Instagram

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.