De ce să alegi serviciile de eutanasiere la domiciliu pentru câinele tău? 

Când câinele tău a devenit parte din familie, ultimul lucru la care te-ai gândit a fost momentele finale ale acestuia. Însă, ca și stăpân, vei avea de-a face cu această experiență. Dacă simți că ești într-o astfel de situație, poți apela la eutanasiere. E o metodă prin care îți ajuți câinele să treacă mai repede pe lumea cealaltă, fără dureri sau suferință.

Ei bine, eutanasierea se poate face atât la cabinetul veterinar cât și la domiciliu. Dar ține minte că nu toți veterinarii oferă servicii de eutanasiere la domiciliu.

Însă de ce ai vrea asta? Care sunt avantajele eutanasierii la domiciliu comparativ cu eutanasierea la cabinetul veterinar? Citește articolul în continuare și află de ce câinele tău preferă să treacă pe lumea cealaltă în confortul casei lui.

Servicii eutanasiere la domiciliu: Liniștea câinelui tău

Vrei ca experiențele câinelui tău să fie cât mai plăcute. Însă mulți câini dezvoltă complicații care le fac viața un chin. Fie apare o boală, fie bătrânețea își spune cuvântul. Acest lucru este mai însemnat pentru câinii mari, care dezvoltă mai ușor probleme ortopedice.

Ei bine, când iei decizia de a-l eutanasia, iei decizia de a-l opri din a mai simți suferința zilnică. Acestea fiind zise, drumul până la veterinar pentru eutanasiere poate aduce mai multă suferință. Dacă este imobil și plin de dureri, drumul până la cabinet doar o să-i facă ultimele momente mai dificile. Dar dacă vine veterinarul la tine, acest chin este evitat.

Totodată, vizita la veterinar și așteptatul doar o să îi crească nivelul de agitație și durere. Acolo, câinele tău este înconjurat de persoane și animale străine. Când are de-a face cu probleme care îi scad calitatea vieții, a fi înconjurat de străini este ultimul lucru dorit.

La domiciliu, câinele tău va fi mereu alături de tine și de familia ta. Ultimele momente vor fi petrecute pe patul lui, pe o păturică specială sau sub copacul lui preferat.

Mediu înconjurător potrivit

Fiind acasă, tu controlezi mediul înconjurător. Câinelui nu îi plac luminile? Le poți stinge. Se simte prea stresat și agitat? Pune melodii liniștitoare. Dacă are anumite melodii care îi plac, pune-le acelea. Are jucării? Așează-le lângă el pentru a-l face să se simtă confortabil.

Ideea este că poți crea mediul potrivit pentru câinele tău. La cabinet, aceste aspecte sunt în afara controlului tău. Tot ce poți să faci este să stai alături de el înainte și în timpul procedurii.

Spațiu pentru doliu

Animalele de companie sunt însemnate, iar pierderea lor este identică cu pierderea unui prieten sau membru al familiei. Nu trebuie să te judeci pentru faptul că ești emoționat/ă și vrei să plângi. Este perfect normal.

Când faci asta acasă, ai spațiul potrivit pentru a-ți exprima sentimentele. În schimb, într-un cabinet veterinar, probabil vei ascunde aceste emoții. A plânge când sunt o mulțime de clienți în sala de așteptare nu este ușor pentru toată lumea.

Totodată, acasă ești înconjurat/ă de familie (și câteodată, prieteni). Aceștia vor fi alături de tine și te vor ajuta să gestionezi pierderea. La cabinet, deși poți aduce membri ai familiei și prieteni cu tine, vor fi maxim 2 sau 3.

Gestionarea câinelui

După ce câinele tău și-a petrecut ultimele momente, poți apela la veterinar Sector 3 pentru gestionarea acestuia. Îți vor duce câinele la incinerare sau la un cimitir pentru animale, pentru a fi îngropat corespunzător. Sau dacă legile locale îți permit să îl îngropi în curte, este deja acasă. Nu mai trebuie să îl aduci în mașină de la cabinet.

Eutanasierea celui mai bun prieten va fi mereu dificilă. Însă nu trebuie să fie mai dureroasă. Contactează un veterinar care oferă servicii de eutanasiere la domiciliu și onorează ultimele momente ale câinelui tău.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.