De ce ai nevoie de o saltea de calitate?

Poate ca ti se pare un subiect banal sa stii ca o saltea de calitate iti poate garanta un somn de calitate. Dar trebuie sa constientizezi acest lucru, daca tu inca crezi ca merge si asa sa stii ca in timp efectele negative vor aparea in timp. Iar durerile de spate sau de gat sau incapacitatea de a adormi isi vor face aparitia mai repede decat ti-ai fi dorit.

Daca nu vrei ca durerile de spate sa iti acapareze viata atunci ar trebui sa arunci o privire si la salteaua pe care dormi. Durata de viata a unei saltele de calitate este de 20 de ani, dar daca aceasta nu a fost intretinuta corespunzator semenele de uzura pot aparea inca din primii ani. Daca observi semne de uzura ar trebui sa te gandesti serios sa cumperi o saltea noua.

Saltea de calitate: Cum sa previi semnele de uzura?

In primul rand ar trebui sa folosesti o husa de saltea. Unele saltele vin la pachet cu o fata de saltea, dar unele nu au acest lucru asa ca va trebui sa cumperi o fata. Ar fi de preferat sa alegi o husa care sa acopere toate partile saltelei. Astfel vei putea pastra salteaua curata, caci husa este foarte usor de scos si de curatat.

In al doilea rand ar trebui sa intorci salteaua de pe o parte pe alta. Si de cate ori crezi ca este necesar trebuie sa o rotesti in asa fel incat parte unde iti odihneai capul sa devina partea unde iti vei sprijini picioarele. In asa fel vei evita ca semnele de uzura sa apara intr-un singur loc. Si astefl veti reusi sa prelungiti viata saltelei cu foarte mult timp.

Sper ca aceste sfaturi sa va fie de ajutor si sper sa gasiti salteaua perfecta.

Cele mai bune saltele din 2022: Vezi aici oferta!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.