La curte vs. la bloc

Viata la curte a fost intotdeauna mai frumoasa si mai linistita decat cea la bloc. Spun asta pentru ca am testat de-a lungul anilor ambele metode de trai, s-ar putea sa fiu influentat si de faptul ca am crescut la curte, am copilarit acolo si am facut primii pasi pe pamantul din curtea mea. Imi place mai mult la casa pentru ca ai mai multa libertate si intimitate. Niciodata nu voi alege blocul in detrimentul vietii la curte. Stau acum la bloc pentru ca sunt student si nu am de ales, o cazare la casa in Iasi m-ar costa mult prea mult si deocamdata nu-mi permit, oricat as incerca. Asta e primul aspect, al doilea ar fi ca o cazare la curte ar fi foarte departe de facultate, iar acest aspect este iarasi unul care sa nu ma incurajeze sa fac asta.

O sa spuneti ca nu se compara caminul cu blocul, dar este acelasi lucru, am vecini la fel de apropiati cum aveti voi la bloc, adica la un perete distanta, mai sunt camere atat sub mine, cat si deasupra mea, intru in camin cu cartela de la interfon si multe alte lucruri asemanatoare cu viata la bloc.

Cand traiesti la curte viata este mai frumoasa, ai mai multe lucruri de care sa ai grija, ai mai multa libertate de miscare si nu te ingrijorezi mereu ca deranjezi vecinii ori cu muzica prea tare, ori cu zgomotele pe care le faci atunci cand faci curatenie sau repari ceva prin camera. La casa esti doar tu si familia ta, vecinii nu sunt la o distanta de un perete doar in cazul in care traiesti intr-un duplex.

100598134_3_644x461_pompa-hidrofor-crystal-2000-sanitareCurtea este un argument foarte solid si important care te face sa alegi mereu viata la casa, in curte poti desfasura anumite activitati pe care blocul nu ti le permite pentru ca nu ai locul necesar. Intr-o curte poti planta copaci, sa faci o mica livada care nu te ajuta doar vizual, cu frumusetea pe care o imprima, ci si cu fructele pe care mini-livada ta le produce, poti face un foisor interesant in care sa te relaxezi in anotimpurile calde, poti face o fantana in care sa instalezi o motopompa si sa-ti uzi astfel cultivatia, poti planta gazon si multe alte lucruri ce tin de agricultura si design exterior.

Daca pentru adulti este asa, pentru copii este de 10 ori mai bine sa creasca si sa copilareasca la tara, spun asta tot din propria experienta. Aerul curat si locul de joaca poate fi chiar in curtea casei tale, iar asta nu se compara cu mersul in parcul de joaca de la oras. Copilul poate desfasura activitati in curte pe care un apartament la bloc nu i le poate oferi, in curte iti poti dezvolta creativitatea si inteligenta, blocul te inchide si te „obliga” oarecum sa stai conectat la TV si internet.

Un ultim aspect important ar fi parcarea. Daca detii o masina stii ca locul de parcare a fost mereu o problema. In fata blocului masina nu va fi la fel de protejata ca in propria ta curte.

articol scris de un cititor

Pavaj-Pavele-Alei-Curte

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.