Cum să scapi de tulburările emoționale? Cu terapia online, de la distanță

Mediul online a devenit, în ultimii ani, locul unde ne expunem problemele spre a le găsi rezolvare, căutăm soluții și cauze pentru acestea, însă de multe ori facem aceste lucruri pe site-urile nepotrivite. Iar acest fapt duce la informare greșită, care deseori, ne creează un stres în plus adăugat lângă cele de zi cu zi.

Există un număr considerabil de pagini în care oameni fără pregătire în domeniu oferă sfaturi și diagnostice fără a conștientiza că, dincolo de ecranul calculatorului, sunt persoane ce le iau recomandările în serios, înrăutățind mai mult situația. Pentru astfel de situații nu s-a găsit încă soluția, însă putem ridica un semn de întrebare pentru oamenii ce accesează internetul în scop informațional. Este necesar de verificat sursa de unde se informează și de unde caută răspunsuri, iar dacă se află în căutarea unor servicii de consultanță din partea unui psiholog, pot apela la Solution Talk, un site inedit, ce pune la dispoziția pacienților servicii de psihiatrie și psihologie online. În cele ce urmează, vei afla mai multe despre această platformă și despre serviciile pe care le oferă.

Apelarea la serviciile unui psiholog/psihiatru trebuie normalizată

Atunci când ai de-a face cu o situație dificilă, un eveniment marcant, simți nevoia de a primi sprijin și de a fi ascultat. Însă, ce este de făcut când nu este nimeni care să îți ofere un număr pe care să plângi? Ei bine, atunci este indicat să apelezi la ajutor de specialitate, mai exact la un psiholog. Însă chiar și în secolul 21, oamenii simt rușine când vine vorba de mers la medic, de teama părerii celorlalți. Acest lucru nu trebuie ascuns sau amânat întrucât, fără ajutor, starea mentală poate să se înrăutățească.

Vizita la psiholog ori psihiatru trebuie să devină ceva normal pentru societate și nu trebuie considerată o slăbiciune sau o rușine, iar oamenii ce se confruntă cu probleme emoționale trebuie să fie încurajați să apeleze cât mai repede la un medic pentru a avea parte de vindecare.

Iar acest lucru este mai ușor ca niciodată fiindcă nu mai este nevoie să ajungi fizic în cabinetul unui medic pentru consultație, ci o poți face din confortul casei tale. Cum este posibil? Solution Talk s-a adaptat evoluției tehnologiei și a creat o platformă accesibilă tuturor oamenilor pentru a le oferi ședințe de terapie, indiferent de locul unde s-ar afla.

Când trebuie să apelăm la serviciile unui medic?

Totodată, este bine de știut când te confrunți cu o problemă unde trebuie să te îndrepți și către cine. Astfel, dacă simți că ai nevoie de ascultare și nu mai poți să îți înțelegi emoțiile, poți contacta un psiholog. Acesta te poate îndruma emoțional pentru ca tu să înțelegi cum să îți gestionezi propriile trăiri.

Dacă simți că emoțiile te depășesc, iar simpla conversație cu psihologul nu este suficientă, următorul pas este ședința cu medicul psihiatru. Acesta apare atunci când ești depășit de tulburări psihologice și te ajută să descoperi cauzele și să depășești simptomele pe care le prezinți. Iar pe baza investigațiilor, medicul poate să îți ofere tratament psihoterapeutic sau medicamentos, în unele cazuri chiar ambele.

Când ai probleme și apelezi la un părerea unui expert în domeniu, află că te afli deja pe calea cea bună, iar când poți face acest lucru online, din casa ta, este și mai bine. Nu este nevoie decât să fii familiarizat cu tehnologia, să ai o conexiune stabilă la internet, iar restul pașilor pentru a stabili o consultație îi afli intrând pe site-ul oficial.

Atunci când vine vorba de echilibrul nostru emoțional nu este timp de amânat, iar dacă ești în căutarea unui psihiatru online aici poți să găsești îndrumare.

Contact:

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.