Cum sa iti izolezi fonic apartamentul – recomandari de la Emexon System (P)

Este cunoscut faptul ca linistea nu este un aspect caracteristic vietii la bloc. Daca relaxarea este influentata negativ de nivelul zgomotelor de la vecini, o solutie optima consta in renovarea cu structuri realizate din materiale fonoizolante, fonoabsorbante si sisteme antivibratorii. Faptul ca cei care locuiesc la bloc se plang de lipsa odihnei din cauza zgomotelor nu este o discutie actuala.

Pe de alta parte, metodele de izolare fonica a apartamentului reprezinta o solutie optima si pentru a-i scuti pe vecini de galagia proprie. Daca iubiti muzica si organizati petreceri, structurile fonoizolante reprezinta o solutie optima. Mai mult decat atat, pentru cei care au o camera dedicata vizionarii filmelor, calitatea sunetului este adusa la high level utilizand solutiile de tratamente acustice oferite de profesionistii Emexon.

Structurile de izolare fonica sunt multiple si trebuie alese in functie de scopul pentru care sunt aplicate.

Un punct de interes pentru cei care isi doresc liniste redata prin izolatia fonica sau o calitate optima a sunetului, redata prin tratamentele acusticeeste Emexon System. Aceasta companie detine in portofoliu produse si solutii complete ce se pliaza pe toata gama de necesitati, de la locuinte la studiouri de inregistrare, de la sectorul comercial la cel industrial

Alegerea unor solutii de izolare fonica optime este, in primul rand, un aspect ce nu necesita amanare si care trebuie sa se realizeze sub consilierea unor specialisti. Confortul si relaxarea pot influenta o multitudine de activitati zilnice. De aceea este recomandat sa iti izolezi peretii, tavanul, pardoseala, astfel incat sa te bucuri de intimitate si in acelasi timp sa nu-i deranjezi pe cei din jur.

Articole accesibile pentru izolarea fonica a propriului apartament

Fiecare structura oferita ce imbraca peretii unei locuinte prezinta specificatii diferite din punct de vedere al indicelui de izolare fonica insa toate structurile de izolare fonica eficiente sunt realizate pe principiul masa-resort-masa (perete existent – material fonoabsorbant – structura fonoiozolanta).

Exista 4 conditii pentru a obtine o izolare fonica eficienta:

  1. Cuplarea elastica a celor 2 mase utilizand bridele acustice si bazele din cauciuc SENOR
  2. Absorbtia fonica dintre cele 2 mase utilizand materiale fonoabsorbante performante: ULTRA HD FOAM Greiner sau AcustiFoam.
  3. Amortizarea zgomotului utilizand membranele fonoizolante Tecsound.
  4. Cresterea masei ce se poate obtine in cazul peretilor si a plafoanelor prin placare dubla sau tripla cu placi din gips-carton fonic sau placi speciale Emexon SoundBoard.

Materialele fonoabsorbante

O metoda accesibila si la indemana este aplicarea placilor fonoabsorbante din spuma poliuretanica  flexibila cu celule deschise intr-o structura de gips-carton fonic. Acestea se regasesc cu diferite specificatii in portofoliul magazinului Emexon System.

Specialistii recomanda un astfel de material datorita faptului ca este un bun material fonoabsorbant, stabil in timp ca forma (nu se taseaza asa cum se intampla odata cu trecerea timpului cu vata minerala) si care nu elimina particule (vezi vata minerala). In plus, placile din spuma poliuretanica sunt si bune fonoizolante. Caracterul de a izola fonic fiecare incapere este rezultatul modului special in care sunt dispuse diferitele materiale.

Doua exemple recomandate de catre echipa de la Emexon sunt placile fonoabsorbante ULTRA HD FOAM GREINER si AcustiFoam ce au o densitate controlata pe toata suprafata sa. Aceasta se poate utiliza pentru a izola fonic peretii, tavanul si pardoselile.

Bridele si amortizoarele acustice SENOR care realizeaza o cuplare elastica a celor 2 mase sunt una dintre cele mai eficiente solutii de crestere a indicelui de izolare fonica a structurilor de tip masa-resort-masa.

Membranele fonoizolante Tecsound

Cei de la Emexon recomanda aceste role pentru izolarea fonica datorita rolului dublu pe care il prezinta. In primul rand, un astfel de strat creste considerabil masa panourilor pe care este aplicata cu o grosime insesizabila si amortizeaza vibratiile sonore. Este ideal sa le aplici in zone cu panouri din gips carton, OSB sau tabla.

Este recomandata membrana fonoizolanta Tecsound datorita caracterului vasoelastic, reducand in mod substantial nivelul de zgomot. Poti sa utilizezi aceasta metoda in special daca nu doresti sa iti diminuezi spatiul din locuinta. Totusi, in combinatie cu placile fonoabsorbante din poliuretan se pot obtine rezultate optime in ceea ce priveste nivelul de zgomot resimtit.

Pe https://emexon.ro/,  solutiile si produsele concepute pentru a readuce linistea iti sta la dispozitie intr-o gama completa. Mai mult decat atat, pentru fiecare articol se regasesc si accesoriile ce faciliteaza montarea.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.