Cum să împachetați bunurile dacă urmează să vă mutați?

Dacă urmează să vă mutați și vă aflați deja în etapa împachetării bunurilor pe care le dețineți, cel mai important este să utilizați cutii de dimensiuni potrivite pentru a vă asigura că toate lucrurile vor ajunge intacte la noua locuință. Pe lângă utilizarea unor cutii de dimensiuni adecvate, contează foarte mult și modalitatea în care împachetați obiectele. În mod ideal, nu ar trebui să supraîncărcați o cutie de carton, indiferent de dimensiunea sa. Cutiile mari, încărcate cu articole grele, reprezintă o mare problemă chiar și pentru cele mai profesioniste firme de transport. Pe lângă faptul că sunt greu de manevrat, cutiile mari supraîncărcate au cele mai mari șanse de a se rupe cu ușurință.

Iată și alte moduri prin care vă puteți asigura că bunurile pe care le dețineți vor ajunge intacte la noua locuință indiferent că le transportați personal sau apelați la serviciile unei firme de transport:

Amplasați obiectele mai grele pe fundul cutiilor și articolele mai ușoare deasupra. Dacă veți transporta personal bunurile, amplasați cutiile cele mai grele spre partea din față a vehiculului pentru echilibrare.

Nu lăsați spații goale în cutii

Completați golurile cu îmbrăcăminte, prosoape sau hârtie de amabalat pe care o puteți comanda de aici, la fel și cutii de dimensiuni corespunzătoare, colțare de carton și alte accesorii care vă asigură că bunurile pe care le dețineți vor ajunge fără probleme la destinație. Dacă veți apela la serviciile unei firme de transport sau ale unei firme de mutări, este bine de știut că acestea refuză să transporte cutiile care nu sunt bine împachetate sau care par dezechilibrate.

Nu amestecați articolele

Evitați să împachetați în aceeași cutie articole din încăperi diferite. În schimb, dacă veți împacheta în aceeași cutie articole din aceeași încăpere, cum ar fi obiecte decorative din dormitor, acest lucru va ușura împachetarea, dar și despachetarea.

Etichetați fiecare cutie

Pe fiecare cutie ar trebui să lipiți o etichetă cu câteva informații, cum ar fi camera pentru care este destinată și o scurtă descriere a conținutului. Acest lucru va fi de folos tuturor membrilor familiei. De asemenea, dacă vă veți transporta personal toate bunurile, la noua locuință puteți duce în fiecare cameră cutiile destinate pentru o mai bună organizare. Este mult mai ușor să despachetați pe rând pentru fiecare cameră în parte decât să adunați în living toate cutiile cu bunurile deținute și să încercați să vă dați seama unde să duceți fiecare cutie în parte. Puteți chiar să numerotați fiecare cutie și să păstrați un mic inventar într-un caiet sau pe telefon pentru a putea ține evidența a ceea ce ați împachetat și pentru a vă asigura că la destinație au ajuns toate bunurile. Acest inventar este cu atât mai util dacă veți opta pentru serviciile unei firme de transport.

Utilizați bandă adezivă

Folosiți bandă adezivă cât mai rezistentă pentru a lipi îmbinările părții interioare și superioare ale cutiei. De asemenea, puteți utiliza bandă adezivă pentru a întări marginile cutiei, pentru a vă asigura că aceasta suportă toată greutatea încărcăturii.

Dacă dețineți obiecte de artă scumpe, nu împachetați niciodată picturile în ulei în hârtie obișnuită, deoarece există riscul ca aceasta să se lipească de pictură. Dacă dețineți tablouri, faceți un X cu bandă adezivă peste sticlă pentru a o întări. Dacă sticla se va fisura în timpul transportului, banda adezivă nu o va lăsa să se spargă și să cadă peste celelalte obiecte. În cele din urmă, împachetați tablourile, fotografiile și alte obiecte de artă în folie cu bule. Între fiecare tablou înrămat ar trebui să amplasați o bucată de carton pentru protecție sporită.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.