Cum să alegi cel mai eficient aer conditionat Iasi pentru casa ta

Aparatul de aer conditionat Iasi a fost o idee creată acum mulți ani în Egipt printr-un sistem cu apeducte în casele oamenilor bogați de la acea perioadă care își permiteau să aibă un asemenea sistem cu apă rece în pereții pentru a se putea răcori.

Inginerul Stuart Cramer s-a gândit la o idee de a putea răcori încăperile din fabrici. La început, aerul condiționat a fost voluminos, zgomotos și foarte toxic, deoarece, elimina toxine chimice care erau inflamabile. Dacă acestea se scurgeau aveau efecte grave, chiar până la pierderea de vieți omenești.

Acum ai o piață plină cu aere condiționate mai mari sau mai mici, moderne sau simple, cu consum mai mic de energie sau mai mare, poți să afli ușor prețul produsului, intensitatea zgomotului, dar și funcțiile suplimentare pe care le are aerul condiționat.

ghid alegere aer conditionat Iasi

Alegerea corectă a unui aer conditionat Iasi

În momentul alegerii unui aer conditionat Iasi pentru casa ta trebuie să ai în vedere anumiți factori care te pot ajuta în a lua decizia corectă. Cum ar fi:

 • Calculează dimensiunea aerului condiționat: alegerea unității este foarte importantă. Dacă este prea mică, aceasta trebuie să funcționeze încontinuu pentru a fi o temperatura potrivită în încăpere, iar factura la energie va fi mai mare. Dacă este prea mare, unitatea se poate strica mult mai repede și va avea un consum mai mare de energie pentru că va funcționa un timp prea scurt. Pentru a putea să faci alegerea corectă în legătură cu dimensiunea unității să iei în considerare orientarea ferestrelor, izolarea termică, dimensiunea camerei și alți factori care pot avea un efect negativ asupra temperaturii.
 • Să alegi o unitate cu un sistem de eficientă energetică cât mai ridicat: pentru a putea economisi bani trebuie să alegi un sistem cu eficientă ridicată. Se măsoară prin doi indici: coeficientul de performanță (COP) și indicele de eficiență sezonieră (SEER). Dacă valoarea lor este mai mare economisești mai mulți bani.
 • Gândește-te la un sistem cu funcții avansate pentru a putea să-ți fie mai ușor: nu toate aerele condiționate vin cu funcții avansate, dar poți să optezi pentru unul. Unele din funcțiile pe care un aer condiționat le are sunt: programarea automata, senzori de mișcare și chiar cu ajutor unei aplicații controlul de la distanță al unității. Aceste facilității pot să-ți salveze niște bani de la factura de energie și economisirea energiei.
 • Asigură-te că verifici nivelul de zgomot: poți să cauți ce nivel are aerul condiționat pe care vrei să-l achiziționezi și să cauți recenzii pe internet pentru a te informa în legătura cu zgomotul. Alegerea eficientă când vine vorba de aer conditionat Iasi potrivit pentru casa ta depinde și de zgomotul pe care îl face, pentru că poate să fie factorul pentru care tu cumperi sau produsul respectiv.
 • Alegerea brand-ului aerului condiționat: informează-te cu recenziile de pe internet, ce brand-uri au cele mai bune recenzii, ca să-ți faci o idee de calitatea produselor pe care le vezi pe internet și în magazine. Marca produsului ales de tine poate să fie calitativă și durabilă sau din potrivă.

Tipuri de aere conditionate Iasi

Depinde de tine ca și cumpărător ce îți dorești să cumperi, uite aici niște modele de aer condiționat care te pot ajuta să găsești ce îți dorești:

 • Aer conditionat Iasi cu inverter – compresorul funcționează la putere maximă, astfel poate să-ți afecteze starea de sănătate dacă stai în raza lui.
 • Aer condiționat fără inverter – are consum redus de energie.
 • Unități split, dublu split sau multiple – ventilația se găsește în afara clădirii, deci este silențios în interior.
 • Cu motoare pe tavan – perfect pentru clădirile cu tavan fals.
 • Climatizate – oferă cel mai mare confort pentru că sunt montate prin anumite sisteme care pot să răcească toate camerele din casa ta.
 • Aparat de aer condiționat mobil – perfect dacă vrei să investești pe timp lung, poți să-l iei cu tine.

Casa ta este oaza ta de recreere. Pentru asta ai nevoie de cele mai bune lucruri ca să fi în elementul tău.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.